fbpx

4 Comentarii

dobos cimitir

Curățarea Cimitirului Eroilor din Turda s-a lăsat cu un scandal, după ce Daniel Doboș (Pierre Dassilu), fost președinte USR Turda de unde a fost nevoit să-și dea demisia după ce a fost dezvăluit că a făcut aproape 20 de ani de închisoare în germania pentru o dublă crimă, a acuzat administrația locală că minte în legătură cu ”curățenia” făcută!

”A fost făcută curățenie generală în Cimitirul Eroilor! Administrația locală, prin Domeniul Public Turda, a dispus aceste lucrări și s-au ridicat resturile de coroane și candele, s-a strâns iarba uscată și s-au strâns resturile menajere. 

De asemenea, au fost aranjate crucile eroilor, astfel încât în ziua luminației să fie totul pregătit pentru a-i cinsti într-un loc curat și civilizat, demn de memoria acestora”, a anunțat administrația locală turdeană, în 25 octombrie 2018.

Citește și:

Cimitirul Eroilor din Turda a fost curățat general

Informarea Primăriei a atras atenția lui Daniel Doboș, care a criticat spunând că e vorba de ”propagandă de 2 lei, marca PSD”. El a acuzat, într-un mesaj video postat pe Facebook, că cei de la Domeniul Public nu au făcut nimic acolo, că deja era făcut de el și de alți voluntari.

Scandalul intervenit pe tema acestui subiect ar putea avea o miză foarte interesantă. În primăvara acestui an, o asociație din Turda, cu care Daniel Doboș colaborează (este vorba despre asociația ”Comori Turzii”), a primit finanțare din banul public, de la Consiliul Județean, tocmai pentru... o asemenea activitate! 

În spatele acestor acțiuni se poate ascunde intenția lui Daniel Doboș de a candida la alegerile locale din anul 2020, conform surselor TurdaNews din anturajul acestuia.

Citește și:

CJ Cluj dă bani publici pentru acțiuni politico-electorale!

Varianta este plauzibilă, în condițiile în care, din câte se poate observa cu ușurință, subiectul nu este curățarea în sine a Cimitirului Eroilor și implicit un lucru bun care se face, ci ”imaginea” de care beneficiază cei care vor să-și aroge lucrarea.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ani · 19:00 31.10.2018
  D-le Florea, să vorbim totuși pe lucruri concrete. Nu contează cât au cerut, contează cât au primit. Toți cer mai mult. Dacă au avut de gând să-și facă "reclamă" politică cu banii pe care au sperat că-i obțin pe acest proiect de la Consiliul Județean s-au înșelat. Deci, cu acest proiect sunt curați ca lacrima.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 19:50 31.10.2018
   Precizările mele nu erau în sensul că s-ar fi ”murdărit”, cum interpretați dvs... Erau precizări informaționale!
   Iar părerea personală că, de fapt, este vorba despre o acțiune care vizează imaginea, mai degrabă, mi-o mențin, chiar dacă puteți să nu fiți de aceeași părere!
   Cum am spus: dacă obiectivul erau eroii, se bucurau împreună! Nu-și dădeau cu târnăcoapele în cap că cine ce a fpcut! Asta e clar...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ani · 18:27 28.10.2018
  GHERLA ASOCIAȚIA DANSATORII DE
  PE SOMEȘ „Promovarea valorilor culturale romanesti” 3000
  TURDA TEATRUL AURELIU MANEA TURDA „Festivalul internațional de teatru de la Turda” 6000
  TURDA ASOCIAȚIA CULTURALĂ FĂRĂ FRONTIERE TRANSILVANIA ”Artă plastică fără frontiere Turda ediția-VIII-Tabăra de creație 2018” 2000
  TURDA ASOCIAȚIA COMORILE TURZII ”Redăm demnitate Eroilor Noștri” 2000
  HUEDIN ASOCIAȚIA JUNII VLĂDESEI ”Festival Junii Vlădesei” 5000
  HUEDIN ASOCIAȚIA KALOTASZEG IFJUSAGAERT ”Festivalul dansului popular din ținutul Călatei” – ed. a II-a 3000
  HUEDIN ASOCIAȚIA „KALOTASZEG NTE” „Proiect cultural în satul Nearșova ( a VII-a ediție)” 3000
  HUEDIN ASOCIAȚIA „ACTIVED 2013” „De pe Prut pân’pe Timoc” 5000
  HUEDIN ASOCIAȚIA CULTURALĂ KOS KAROLY ”Zilele maghiare din zona Călății” 16000
  HUEDIN PALATUL COPIILOR CLUJ-STRUCTURA CLUBUL COPIILOR HUEDIN ”Concurs Interjudețean – Costumul popular-istorie și autenticitate – ediția a VI-a” 6000
  2 000 de lei nu cred ca este o suma suficienta pentru propaganda pro alegeri!!! Este la mintea cocosului!!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 18:45 28.10.2018
   Eu zic sa pornim de la faptul ca nu sunt un jurnalist incepator... Dvs ati afisat sumele APROBATE de la Consiliul Judetean! Valoarea initiala, prezentata ca total proiect, era mult mai mare!
   Oricum, ideea e ca cineva a luat bani pentru asta (multi sau putini)! Ca unii au fost voluntari, aia e altceva... Iar faptul ca e un proiect cu substrat politico-electoral, vedem daca se confirma sau nu in 2020...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator