fbpx

Scrie un comentariu

dealul durgaului

Europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL) a efectuat o vizită pe dealurile Durgăului, o zonă viticolă ce s-a dezvoltat în ultimii ani, însoțit de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, și de ministrul agriculturii, Petre Daea.

 

Vizita face parte din cadrul campaniei inițiate de europarlamentarul clujean, intitulată ”Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!”.

”Crama La Salina, o poveste de succes ce a reînviat istoria zonei viticole “Dealurile Transilvaniei”!

Alături de comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și alături de Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, am vizitat Crama La Salina, un proiect născut în urmă cu șapte ani și pornit de de la pasiunea a doi iubitori de vinuri nobile, Simion Mureșan și Claudiu Sugar, care au refăcut arealul viticol de pe dealurile Durgău.

Crama La Salina s-a născut în inima Transilvaniei, într-o zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Terroirul specific Văii Arieșului vine cu amprenta identității sale, transformând oferta Cramei La Salina într-o experiență unică. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici, încă de când localitatea purta numele Potaissa.

Lucrările manuale, strugurii îngrijiți și atent culeși, tehnologia și dotările de vârf ale cramei asigură producerea unor vinuri de calitate. În 2014, recoltarea s-a făcut pe o suprafață de 20 de hectare, cu o producție de 47.000 de sticle. 2019 va fi anul în care se va ajunge la capacitatea maximă de producție, când se vor îmbutelia 300 000 de sticle cu vin, de pe toată suprafața de 42 de hectare.

După decenii de inactivitate, zona viticolă Dealurile Durgăului, a fost transformată într-o vie roditoare, folosind tehnologie de exploatare de ultimă generație, fiind astfel un model de succes pentru viticultura din România”, a precizat europarlamentarul Daniel Buda.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator