fbpx

Icon Scrie un comentariu

tnl sange

Asociaţia Liberalism pentru Comunitate împreună cu Organizaţia de tineret a Partidului Naţional Liberal Câmpia Turzii  organizează o nouă campanie „Donează sânge. Salvează vieţi!”.


A treia ediţie a campaniei „Donează sânge. Salvează vieţi!” se va desfăşura miercuri,26 septembrie 2018, în incinta Policlinicii Câmpia Turzii, Etajul II (Laborator), între orele 08:30 şi 12:30, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Cluj.


Cine poate dona?

Donatorul de sânge poate fi orice cetățean cu domiciliul în România sau cetățean UE cu rezidență în România care corespunde criteriilor de eligibilitate ale actului donării.

Pentru a putea dona sânge trebuie să îndepliniți următoarele condiții:- vârsta cuprinsă între 18-60 ani;- greutate peste 50 kg;- tensiune arterială sistolică între 100-180 mmHg;- puls regulat, 60-100 bătăi/minut;- să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale;- pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada ciclului menstrual;- să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;- să nu fii sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine;- să nu fi avut antecedente: hepatice, TBC, malarie, sifilis, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie (peste (-) 6 dioptrii), cancer.


Înainte de donare:- puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe;- veniti la donare odihnit!- nu fumați cu cel puțin o oră înainte și după donare.

Drepturile donatorului- eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice);- eliberarea a 7 bonuri valorice;- eliberarea unei adeverinţe pentru o zi liberă.


Lista integrală a condiţiilor de donare şi drepturilor donatorilor poate fi consultată accesând: http://crtscluj.ro/.

 

FOTO: Arhivă. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator