fbpx

Scrie un comentariu

CCretu

În această dimineață, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu a ajuns la Turda, onorând astfel invitația municipalității de-a vizita și orașul de pe Arieș.

 

Periplul în județul Cluj a început vineri la Cluj Napoca, unde Corina Crețu a participat la un dialog cu cetăţenii organizat la Facultatea de Studii Europene a UBB, afirmând că ultimul proiect depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare este metroul Gara de Nord – Otopeni, neexistând proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă şi canalizare.

După un dialog cu autoritățile locale, comisarul european va vizita și Salina Turda- un proiect cu finanțare europeană, urmând să ajunsă și în orașele Sibiu, Petroșani și Alba Iulia.

Corina Crețu l-a felicitat public pe primarul Cristian Matei și echipa sa, care a întocmit mai multe proiecte viabile pentru finanțare europeană, care pot transforma Turda radical, multe dintre ele concretizându-se deja în contracte semnate, deci finanțate.

Discuțiile de la Turda au gravitat în jurul proiectelor cu finanțare Europeana pe care municipalitatea din Turda le implementează sau urmează să fie accesate, campanie electorală din 2019, spitalul regional de urgență, infrastructură, linii de finanțare etc.

La întrebarea TurdaNews, privind o posibilă candidatură la alegerile europarlamentare din 2019, Corina Crețu a refuzat să comenteze acest subiect afirmând că „acum sper să duc la bun sfârșit acest mandat, vom discuta atunci ce voi face, acum este prea devreme”.

La eveniment au participat șefi de servicii din cadrul primăriei Turda, directori de instituții, consilieri locali și județeni, primarul Matei Cristian, deputatul Cristina Burciu, reprezentanți PSD din Turda și Câmpia Turzii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator