fbpx
Icon Scrie un comentariu

Cristina Burciu

Deputatul PSD Cristina Burciu s-a adresat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei interpelări parlamentare în care solicită detalii privind stadiul construcţiei Spitalului Regional Cluj-Napoca.

 

„Aţi anunţat recent deblocarea situaţiei privind construcţia spitalelor regionale, al căror termen de finalizare este anul 2023. Realizarea acestor investiții de amploare pentru sistemul de sănătate reprezintă un pas fundamental în ceea ce privește schimbarea radicală a conceptului de spital în România, precum și a sistemului de finanțare”, a afirmat parlamentarul turdean, în documentul oficial trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

Cristina Burciu a mai amintit că studiile de fezabilitate pentru proiectele de la Iași și Cluj au fost deja prezentate, urmând ca în cel mai scurt timp cererile de finanțare aferente să fie depuse la Bruxelles pentru construcția primelor trei spitale regionale, respectiv cele din Iași, Cluj-Napoca și Craiova.

În finalul interpelării, deputatul PSD a prezentat întrebările la care va răspunde ministrul Sănătăţii: „1. Care este opinia dumneavoastră privind studiul de fezabilitate al Spitalului Regional Cluj-Napoca?; 2. Când va fi depusă cererea de finanţare aferentă acestui proiect?; 3. Care este valoarea investiţiei Spitalului Regional Cluj-Napoca şi când va fi finalizat?”.

„Reamintesc faptul că PSD și-a asumat prin Programul de guvernare construcția a opt spitale regionale, toate urmând să fie funcționale în anul 2023. Primele trei, respectiv cele menționate, vor fi finanțare din fonduri europene, prin programul operațional regional. Îmi exprim încrederea că Spitalul Regional Cluj-Napoca va fi finalizat în termenul stabilit, astfel încât oamenii din Ardeal să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a concluzionat Cristina Burciu.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator