fbpx

Scrie un comentariu

emil turdean usr

După ce a anunțat că se retrage din funcția de președinte al USR Turda, pe motiv că ”nu poate spune ce nu crede”, Emil Turdean șochează din nou spectrul politic local, acuzându-i pe liberali că sunt ”dalmațieni”, acuzându-i că ”ori sunt cumpărați, ori au ”cadavre” și le este frică”. Declarația vine în contextul în care se discuta despre o unificare a dreptei, împotriva PSD.

 

”Dar eu vă spun: nu am încredere în cei de la liberali! Dacă ne uităm pe cine avem la nivel de județ, cine sunt liberalii, nu vreau să coborâm până la nivelul Turzii pentru că nu vreau să jignesc... Nu cred că liberalii diferă cu mult de restul spectrului politic. Nu cred! Că dacă ne uităm, din 1990 îl găsim pe Senatorul X, acum a trecut la ALDE, sunt aceeași. Să nu credem că lor nu le convin legile care dau liber, deschid orizonturile, măresc pragurilor unde poți să jonglezi printre legi. Le convin și oamenilor de afaceri, știu oameni de afaceri din Turda care au condamnări 3-4 ani cu suspendare și trebuie să dea la bugetul statului milioane de lei pentru evaziune fiscală. (...)

Cu liberalii am încercat să port o discuție, dar nu este cu cine să port o discuție, din păcate... Ei puteau face un pas deștept, când noi am fost la liberali și puteam să-l debarcăm pe Ștefănie de acolo, ei au spus că nu-i momentul. Se pare că, la ei, nu a sosit încă momentul. Ei tot timpul făceau alegeri interne. Se pare că ei ori sunt cumpărați, ori au „cadavre” și le este frică. Ceva se întâmplă! Singurul liberal „pur sânge”, de acolo, este profesorul Rigman. În rest, am curajul să spun că ei sunt „dalmațieni”!”, a declarat președintele USR Turda, Emil Turdean, într-un interviu acordat TurdaInfo (partea a II-a).

Nu este exclus ca liberalul Ciprian Rigman să fie pe ”gustul” lui Emil Turdean, pentru simplul motiv că a fost unul dintre puținii liberali care au participat la mitingurile de protest organizate de USR/T9. Ceilalți doi liberali, respectiv consilierul local Marius Riter și președintele organizației de tineret a PNL - Sergiu Marcu, care au mai participat și ei la proteste, nu sunt menționați printre liberalii ”pur sânge” (fiind considerați ”dalmației”, probabil), nefiind exclus ca doar Ciprian Rigman să aibă un pact secret cu Emil Turdean, pentru a părăsi PNL, în favoarea USR. Cert este că Ciprian Rigman nu se prea înțelege cu unii colegi din PNL.

Citește și:

Emil Turdean își anunță retragerea de la președinția USR Turda, invocând că ”nu poate spune ce nu crede”! Caută altul care să facă asta!

Atacul și jignirile liderului USR Turda sunt surprinzătoare, însă s-ar putea să ascundă unele ”dedesubturi” nebănuite! La alegerile locale din 2016, unii au susținut că T9 a fost creat pentru a ”rupe” din electoratul PNL, cu scopul de a ieși Cristian Matei primar, din partea PSD. ”Teoria” se baza pe faptul că între Cristian Matei și Emil Turdean ar fi existat unele legături, dovadă fiind faptul că firma fiicei primarului turdean avea închiriat un spațiu comercial chiar în clădirea în care funcționează atât USR Turda, cât și T9, clădire care îi aparține lui Emil Turdean. De altfel, tot acolo are spațiu închiriat și un alt important membru PSD Turda.

Pe această argumentație, ”atacurile” lui Emil Turdean la adresa PSD și a primarului Cristian Matei sunt doar pentru a păcăli electoratul turdean. ”Teoria” este alimentată și de faptul că afacerile lui Emil Turdean au fost finanțate de lideri ai PSD Cluj, care erau pe la direcțiile descentralizate din agricultură, iar în prezent beneficiază de o finanțare tot prin intermediul unor organisme/ministere conduse de PSD.

Emil Turdean și Andrei Suciu (președintele asociației T9) și-au anunțat demisia din PNL Turda, în ianuarie 2016, cu câteva zile înainte ca liderul de atunci al liberalilor, fostul primar Tudor Ștefănie, să-i dea afară din partid, după ce la urechile sale ar fi ajuns ”scenariul” de mai sus.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator