promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

Cristina Burciu

România are acum un cadru legislativ naţional pragmatic, coerent, adecvat şi funcţional în ceea ce priveşte proiectele de exploatare petrolieră şi de hidrocarburi offshore, după ce Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat Proiectul de Lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

 

Este vorba despre un act normativ care reglementează asigurarea condiţiilor necesare realizării investiţiilor specifice pentru exploatarea descoperirilor recente de gaze naturale din Marea Neagră. De asemenea, legea permite continuarea, cu beneficii importante pentru statul român şi pentru cetăţeni, a exploatărilor existente în prezent, precum şi evaluarea şi prospectarea de noi resurse de hidrocarburi în perimetrele offshore din Marea Neagră. De altfel, exploatarea resurselor de gaze din arealul Mării Negre este un punct fundamental al strategiei energetice naţionale, precum şi o componentă principală a Programului de guvernare 2017-2020 în sectorul energiei.

Implementarea proiectelor de identificare de noi resurse de gaze naturale, dezvoltarea şi exploatarea acestora, precum şi cele de inter-conectare şi dezvoltare a infrastructurii de transport şi alimentare cu gaze naturale, reprezintă o prioritate naţională pentru securitatea energetică, asigurarea competitivităţii economiei şi creşterea standardului de viaţă al cetăţenilor prin asigurarea accesului la energie.

Legea prevede că sumele obţinute de statul român din impozitele şi redevenţele aferente acestor proiecte de exploatare vor avea ca destinaţie finanţarea marilor programe din infrastructură, îndeosebi construirea de autostrăzi. Este un act normativ de importanţă strategică absolută, care va avea ca efect parcurgerea unor paşi consistenţi spre crearea independenţei energetice a României, precum şi dezvoltarea economică generală a ţării.

Deputat PSD Cluj,

CRISTINA BURCIU

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator