fbpx

 
 
Scrie un comentariu

zoltan rigman

După ce consilierul local PNL Ciprian Rigman (foto dreapta) l-a atacat pe colegul său din Consiliul Local, Radu Zoltan (PMP, foto stânga), acesta din urmă a făcut public o posibilă omisiune a colegului său liberal, care nu a menționat în declarația de interese că este președinte al Asociației Culturale Maecena, care în trecut a primit aproape 70.000 de lei de la bugetul local, pe vremea când primar era liberalul Tudor Ștefănie, iar președintele comisiei care aproba acești bani era tot un liberal: Cristian Felezeu.

”Păi, să ne amintim cum domnul Rigman era conectat la banul public, primind câte o jumătate de miliard de lei, după ce proiectul ONG-ului său era analizat de o comisie al cărei președinte era un coleg de-al său de partid?!

A luat 50.000 de lei în 2014:
http://primariaturda.ro/hotararea-nr-83-privind-aprobarea-…/

Și încă 19.860 lei în 2015:
http://primariaturda.ro/hotararea-nr-83-privind-aprobarea-…/

Domnul Ciprian Rigman era PREȘEDINTELE asociației.

Și dacă tot e vorbăreț din fire, poate ne explică de ce avea ”idei de proiecte” doar atunci, iar acum brusc i-a dispărut dorința de a face bine, ștergând orice urmă a Asociației Maecenas, inclusiv din declarația sa de interese:
https://drive.google.com/…/0B-YG2kC43euRUkdYVWVpY25XT0E/view

S-a dat afară din asociație? Sau a făcut un fals în acte publice și a omis să mai menționeze că e președintele unui ONG? Poate ne explică dânsul, că citește mult și sigur știe să facă și rezumate...
Știm că a ieșit din asociație, că nu era bine să mai fie legat de afacerile de pe vremuri, dar și-a pus soția președinte:
http://portal.just.ro/328/SitePages/Dosar.aspx…

Oricum, dacă ne uităm la declarația de interese din 2016, nu apare nici acolo!
https://drive.google.com/…/0B-YG2kC43euRTUE2VnZTUVV5aUE/view

O fi făcut domnul Rigman un pic (dar numai un pic!) de fals în acte publice?! Dar oare asta o fi o problemă penală?! Și dacă e penală, o fi și domnul Rigman un penal?! Întreb, doar...
Ehei, bine era când banul public era dirijat de liberali, iar domnul Rigman era plin de idei, cum să primească acei bani... De aia se luptă așa virulent?! Îi este dor de banul public?!”, a fost comentariul consilierului PMP, Radu Zoltan.

Întrucât plana suspiciunea unui fals în declarația de interese, TurdaNews l-a contactat pe consilierul PNL Ciprian Rigman, pentru a explica situația. Acesta a explicat că deși solicitarea de modificare a componenței asociației, în sensul că domnia sa a părăsit asociația, a fost depusă abia în 5 ianuarie 2017 la Judecătoria Turda, Adunarea generală a Asociației Culturale Maecena luase act de retragerea sa de membru al asociației încă din 9 iunie 2016.

”Nu ”m-am dat afara” din asociatie, ci am renuntat la calitatea de membru, de indata ce am devenit consilier local, in iunie 2016, tocmai pentru ca pentru mine este important sa nu planeze asupra mea nicio suspiciune de conflict de interese. 

Declaratia de interese se completeaza in nume personal si asteptarea ca declaratia mea de interese sa cuprinda si afilierile institutionale ale sotiei este nerealista si lipsita de temei legal. Speculati cu nerusinare cum ca as fi “penal” sau ca as fi facut un “fals in acte publice”. Daca ati fi si citit informatiile de pe pagina Ministerului Justitiei, pe care o citati, ati fi observat ca data retragerii mele din asociatie este 9 iunie 2016, inainte de investirea in functia de Consilier Local.”, a explicat liberalul Ciprian Rigman.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate