Scrie un comentariu

marius riter

Acțiunea Companiei de Apă Arieș, prin care s-a angajat să întrețină zona Parcului Central din municipiul Turda, nu este văzută cu ochi buni de consilierul PNL Marius Ritter, care acuză compania că aruncă banii pe astfel de acțiuni, iar din acest motiv... prețul apei ar fi mare!

”Vă întrebați de ce e scumpa apa la Turda? Păi unul din motive ar fi faptul ca managerul CAA, adică ginerele primarului, cheltuie bugetul companiei pe întreținerea parcurilor din oraș. CAA este partener în cadrul proiectului de responsabilitate sociala „Adoptă un spațiu verde”. Prin acest proiect Primăria Turda spera ca zonele verzi din oraș sa fie adoptate de societăți comerciale PRIVATE. In felul acesta primăria ar fi putut economisii de la bugetul municipiului o anumita sumă de bani. Toate acestea se întâmpla însa doar la nivel declarativ. ONG-urile care au cerut spatii verzi spre adopție au fost refuzate. Am trei întrebări pentru administrația locala: 1. Dacă CAA întreține Parcul Central din fonduri proprii, ce se întâmpla cu bugetul alocat întreținerii spatiilor verzi de către Primăria Turda? 2. Cei 80 de voluntari angajați ai CAA, care au participat la acțiunea de curățare a Parcului Central, au fost în concediu de odihna în ziua respectiva? Dacă au fost pontați ca fiind la serviciu atunci nu mai pot fi numiți voluntari. 3. Când va veți ocupa de adevăratele bombe ecologice de pe malul Arieșului si din zona industrială? Propun pe aceasta cale Primăriei Turda să redenumească proiectul în „Adopta un spațiu verde pe banii turdenilor”, deoarece CAA funcționează pe banii acestora.”, a acuzat Marius Ritter.

Cei de la Compania de Apă Arieș explicaseră, cu o zi înainte, că demersul companiei este ”pentru ca locuitorii orașului să se poată bucura de un parc mai curat și frumos”.

”Compania de Apă Arieș a ”adoptat’’ Parcul Central pentru ca locuitorii orașului să se poată bucura de un parc mai curat și frumos! În primăvara anului 2017 CAA dotat parcul cu un număr de 45 de băncuțe și 45 pubele noi, iar ulterior a organizat periodic acțiuni de curațenie/igienizare și reparații. La acțiunea de astăzi au participat peste 80 de voluntari, angajați ai companiei care au desfășurat diferite activități cum ar fi colectarea resturilor vegetale și deșeurilor, măturarea aleilor și spațiilor de joacă pentru copii sau văruirea arborilor. 

CAA își menține consecvența în desfășurarea de activități de responsabilitate socială, prin inițierea, implicarea și implementarea periodică a proiectelor din domenii variate cum ar fi educație, protecția mediului, sport, sănătate sau cultură. Dezvoltarea de programe de implicare socială, întreprinderea de acțiuni de solidaritate și care vizează protecţia mediului, prezervarea resurselor de apă sau acțiunile cu caracter social sunt componente de bază ale politicii de responsabilitate socială a societății noastre iar prin intermediul acestora, cum este și implicarea în proiectul „Adoptă un spațiu verde!", ne propunem să contribuim la o viață mai bună a comunității locale”, s-a precizat într-un comunicat de presă.

Citește și:

O nouă acțiune de curățenie CAA în Parcul Central organizată în cadrul proiectului de responsabilitate socială ”Adoptă un spațiu verde!’’

Implicarea în comunitate este o activitate de responsabilitate socială a oricărei companii comerciale care se respectă. Culmea este că o acțiune similară de acest gen a fost organizată și la Câmpia Turzii, de primarul liberal Dorin Lojigan!

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator