marian morar
m install
nello construct

Liberalii turdeni amenință că-l dau în judecată pe primarul Cristian Matei!

zamblau eugen

Liberalii turdeni au anunțat că sunt pe punctul de a-l da în judecată pe primarul municipiului Turda, Cristian Matei, reproșându-i acestuia că nu respectă o hotărâre de Consiliu Local, adoptată în 2013, care ar impune publicarea tuturor achizițiilor realizate de administrația locală, pe siteul instituției. Deocamdată, liberalii nu s-au decis dacă-i vor face plângere penală sau vor deschide un proces civil.

”Potrivit lui Nicolae Giurgiu, președintele PNL Turda, conducerea locală a partidului are în calcul două variante. Prima variantă e cea a unei plângeri penale, prin invocare prevederilor Legii 215 care îl obligă pe primar să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local. A doua variantă luată în calcul e un proces civil prin care primarul să fie obligat să facă ceea ce Consiliul Local a hotărât. În acest caz, intenția PNL este să obțină împotriva primarului o sentință cu amendă pentru fiecare zi de întârziere”, menționează InfoAries.ro.

În urmă cu circa două săptămâni, consilierul PNL Cristian Felezeu a dat un ultimatum administrației locale, solicitându-i să facă publice aceste date, conform HCL-ului adoptat în anul 2013.

Practic, HCL 228/2013 face referire la adoptarea unor ”reguli inteme privind achiziţiile publice directe”. În esență, este vorba de publicarea achizițiilor pe siteul Primăriei, indiferent de valoarea acestor achiziții.

Vezi:

Hotărârea nr. 228/2013 privind stabilirea unor reguli interne privind achiziţiile publice directe

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2