Live Video
 

Deputatul Emanuel Ungureanu cere bani pentru spitalul din Turda

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că luni s-au depus amendamente pentru bugetul alocat sistemului sanitar pe anul 2018. Potrivit acestuia, la Spitalul din Turda ar fi trebuit să demareze un proiect ambițios de 36 de milioane de euro.

 

Anul acesta ar fi trebuit să se demoleze două clădiri pentru a face loc unor secții moderne, relatează Monitorul de Cluj.

“Sunt două clădiri foarte vechi într-o stare gravă de degradare care ar fi trebuit să fie demolate conform unui plan de acţiune aprobat  încă din 2017.

Am venit aici ca să încurajez un proiect. Prin amendamentul pe care l-am depus luni am cerut 300.000 de euro, alocare suplimentară la bugetul de sănătate pentru că aici ar fi nevoie de un computer tomograf, de două ventilatoare, de două aparate pentru terapie Intensivă, urgent.

Turda deserveşte un spaţiu mai larg, de 45.000 de oameni. Ce bine ar fi să se construiască aici rapid un spital modern pentru că până se va face Spitalul Regional de Urgenţă trebuie să avem o alternativă.

Voi susţine acest proiect de modernizare a spitalului şi voi supraveghea cu mare atenţie în fiecare lună dacă se fac paşi în acest sens”, a spus deputatul clujean, într-o postare pe facebook.

Recent, administrația locală turdeană amintea faptul că sumele alocate în buget la capitolul „Sănătate” al Spitalului Municipal Turda au fost de 1.420.000 lei.

Comparativ cu anii anteriori, sumele alocate din bugetul local pentru Spitalul Municipal Turda sunt cu mult mai mari. Față de anul 2015, sumele s-au dublat, iar față de 2016 sumele sunt de aproape 8 ori mai mari.

În plus, reamintim că municipalitatea are în vedere un proiect major de modernizare a infrastructurii sanitare existente, drept pentru care Primăria Municipiului Turda va solicita sprijin financiar la Ministerul Sănătății pentru asigurarea de fonduri de la bugetul de stat, având cofinanțare de la bugetul local pentru demararea proiectului de investiții “Plan general de modernizare, transformare și extindere a construcțiilor existente prin expertizarea, proiectarea și consolidarea clădirilor spitalului municipal Turda” ce se va derula în perioada 2017-2020.

Primăria Municipiului Turda, la inițiativa primarului Cristian Octavian Matei, a lansat o acțiune de interes public local privind protejarea sănătății locuitorilor și susține un proiect major de investiții la Spitalul Municipal Turda prin declanșarea procedurilor legale de analiză, studiu, cercetare și dezvoltare în acest sens.

Citește și: 

Primaria Municipiului Turda: Proiect Modernizare Spital Turda


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...