fbpx

Scrie un comentariu

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a fost somat să intervină de îndată și să rezolve problema din comuna Tureni generată de separatoarele de beton de pe DN 1.

 

”Situaţia rutieră inacceptabilă din comuna Tureni a devenit deja de notorietate naţională. În luna august a acestui an, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să amplaseze separatoare din beton pe toată lungimea drumului care străbate comuna, în vederea reducerii accidentelor rutiere. Apreciez faptul că această iniţiativă într-adevăr a preîntâmpinat producerea de accidente rutiere însă peste 3000 de locuitori din Tureni sunt puşi acum în situaţia absurdă de a ocoli zilnic peste 10 km astfel încât să poată ajunge la casele lor sau la terenurile agricole.

Deşi administraţia locală din comună a depus din luna august şi până în prezent nenumărate solicitări la CNAIR în vederea înfiinţării unei breşe sau treceri care să faciliteze accesul cetăţenilor către case şi terenuri agricole, solicitările au rămas fără niciun ecou.

Le solicit public atât ministrului Transporturilor, domnului Felix Stroe cât şi directorului general al CNAIR, domnului Ioniţă Ştefan, să identifice de urgenţă o soluţie de compromis în legătură cu problema rutieră din comuna Tureni astfel încât, pe de-o parte să fie asigurată în continuare protecţia vieţilor conducătorilor auto şi, pe de altă parte, cetăţenii din comună să nu mai fie afectaţi şi să poată beneficia de zone de acces către proprietăţile lor”, a afirmat preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

Reamintim că, locuitorii din comuna Tureni sunt în pragul revoltei, fiind nemulțumiți de separatoarele montate pe drumul care face legătura între Turda și Cluj (DN 1), atât cele din beton, cât și cele cu gard, de pe raza localității.

Oamenii reproșează că nu mai pot intra în case și le este blocat accesul spre terenurile agricole. Din acest motiv, sunt deciși să iasă cu tractoarele pe DN1 și să mărșăluiască în coloană, cu viteză mică, pentru a atrage atenția asupra problemei semnalate!

Între timp, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, instituţie subordonată CNAIR, Radu Ilie Băruţă, a declarat că va trimite un reprezentant la Tureni pentru a vedea care este situaţia pentru a găsi o soluție care să ii mulțumească pe localnici, dar și să respecte masurile de siguranță.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator