Scrie un comentariu

Asociația T9 a luat la cunoștință cu surprindere și mâhnire de conținutul articolului intitulat “Asociația T9 a demarat campania electorală mascată, pentru alegerile din 2020!” postat on-line în data de 08 octombrie 2017, ora 12:43 pe site-ul ziarului www.turdanews.net, sub semnătura domnului Gelu Florea. Autorul, care nu a participat la eveniment, a preluat informații publicate de (...), pe care le-a scos din context, le-a asociat cu informații de la alte activități și le-a interpretat intr-o manieră personală.

 

Întregul articol, începand cu titlul, propagă neadevăruri:

“Asociația T9 a demarat campania electorală mascată, pentru alegerile din 2020!”

Asociația T9 nu este un partid politic, nu face campanie electorală! Este o organizație civică ce aduce o nouă viziune și o altă perspectivă bazată pe bun simț, pe respect față de locuitorii orașului, pe cinste și corectitudine.

Activitățile Asociației T9 se derulează după principiile clarității și transparenței și Asociația își asumă întreaga responsabilitate, astfel încât cuvântul “mascat” nu poate fi în niciun caz asociat cu activitățile Asociației.

“un scop mascat al întâlnirii culturale româno-maghiare a fost și promovarea desprinderii Ardealului de România, cu ocazia împlinirii centenarului unirii principatelor”

Activitatea la care se face referire nu a avut un caracter politic, a fost o sărbătoare a cântecului și dansului popular transilvănean, o ocazie de petrecere a timpului liber împreună, într-o manieră prietenească și plăcută. Asociația T9 NU promovează desprinderea Ardealului de România, cu ocazia împlinirii centenarului Unirii Principatelor, și cu nicio ocazie!

“Asociația T9 constituie ”masca” sub care se ascund interesele politice ale USR Turda, ambele entități având sediul în aceeași locație”

Asociația T9 și USR Turda sunt organizații distincte, cu scopuri și obiective specifice. Faptul că ambele organizații au sediul temporar  în aceeași locație se datorează faptului că autoritatea administrației publice locale nu dispune momentan de un spațiu corespunzător, care să fie repartizat, în baza prevederilor legale, formațiunii politice parlamentare USR. (Cererea de alocare spațiu pentru sediu precum și răspunsul Primăriei pot fi consultate la cerere).

“Între timp, personalitatea lui Andrei Suciu a devenit una controversată, după ce în presă au apărut documente privind implicarea sa în mușamalizarea și ascunderea adevărului despre dispariția unor sume impresionante de bani de la lucrările care se efectuau la Zoo Turda, lucrări care ulterior au fost abandonate, iar acum obiectivul turistic zace neterminat.”

Paragraful continuă în aceeași notă de denigrare, presa la care se face referire fiind ziarul TurdaNews și alte câteva articole prin ziare locale. Andrei Suciu nu a fost acuzat oficial de nicio faptă cu caracter penal, dar acest fapt nu l-a împiedicat pe jurnalistul Gelu Florea să îl acuze constant chiar și de faptul că nu are un loc de muncă, aceasta în condițiile în care d-l Andrei Suciu este angajat cu contract de muncă în funcția de inginer, conform pregătirii sale tehnice, teoretice și practice, și a experienței sale de muncă.

La finalul articolului, remarcăm cu îngrijorare un update prin care domnul Ioan Cuc, unul dintre cei invitați la întâlnirea organizată de Asociația T9, a transmis ziarului TurdaNews un drept la replică în care afirmă că nu a avut habar că Asociația T9 a fost organizator și că lui nu i s-a spus așa ceva.

Evident, prin prezentul drept la replică nu dorim să îngradim dreptul la liberă exprimare a autorului articolului, dar, pentru o corectă informare a opiniei publice, atunci când opiniile emise despre chestiuni ce țin de Asociația T9 și membrii săi sunt vadit contrare realității, ele trebuie clarificate și corectate!

Asociația T9

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator