Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Liberalii turdeni, critici la adresa primarului Matei: N-a făcut nimic! (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

Liberalii turdeni l-au criticat azi pe primarul PSD Cristian Matei, într-o conferință de presă, reproșându-i faptul că după aproape un an de mandat în Turda nu s-a schimbat nimic. Președintele PNL Turda, Nicolaie Giurgiu, i-a reproșat edilului că în campania electorală ar fi promis asfaltarea străzilor în 6 luni, iar acum programul de asfaltare bate pasul pe loc.

 

”Nu există un program coerent de asfaltări, nu există sume, nu există nici o gândire. Luna curățeniei a durat doar o lună. Curățenia orașului nu trebuie să fie limitată la o lună, trebuie să fie permanentă! Un program coerent de asfaltare ar fi trebuit să apară până acum. Cetățenii au dreptul să știe! Până anul trecut, Domeniul Public prezenta informări săptămânale despre lucrările executate, ce urmează să se execute, iar acum... nimic!”, a reproșat Nicolaie Giurgiu.

Liberalii au acuzat și faptul că multe decizii se iau fără o analiză aprofundată, dând ca exemplu limitatoarele de viteză montate pe strada Clujului (ridicate apoi în aceeași zi, în urma ambuteiajelor care s-au creat), introducerea unor sensuri unice (fără consultarea populației), dar și introducerea taxei pe tonajul greu, care crează o presiune pe agenții economici din zona industrială (fără o discuție prealabilă cu agenții economici), în condițiile în care taxa de la Turda este de 100 lei/zi, în timp ce la Cluj-Napoca aceeași taxă ar fi de 28 de lei/zi.

În aceste condiții, consilierul local Cristian Felezeu a reproșat modul în care Primăria condusă de primarul Cristian Matei își realizează ”comunicarea publică”. ”Comunicarea trebuie să meargă spre cetățean, ca informare, nu spre propria imagine”, a spus Felezeu, care a sesizat și faptul că transparența administrației locale ar fi scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. El a dat ca exemplu faptul că pe siteul Primăriei nu se mai regăsesc cheltuielile efectuate de administrația locală (în luna mai 2016 ar fi fost ultima lună care are astfel de date), deși acest lucru este obligatoriu, în baza HCL 228/2013, care impune unele reguli în ceea ce privește transparența achizițiilor publice directe. ”Trebuie să se facă publice cheltuielile!”, a solicitat consilierul liberal.

Un alt consilier local, Marius Riter, a reiterat faptul că ”transparența locală tinde spre 0”, primarul Cristian Matei fiind acuzat că ar fi dat o notă internă în Primărie, prin care ”se interzice eliberarea oricăror documente spre consilierii PNL, fără acordul primarului”.

Conferința de presă a PNL Turda poate fi vizionată, integral, mai jos:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...