Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Tensiuni în ALDE! Deputatul Steluța Cătăniciu, reacție dură: “dă-i prostului bâta în mână și îți dă cu ea în cap”

kaufland 650x100 22.12

Situație tensionată în cadrul ALDE, la nivel central. Ministrul Mediului, co-președinte al ALDE, Daniel Constantin, a părăsit Delegația Permanentă a partidului în care urma să se stabilească data alegerii noii structuri de conducere, lui alăturându-i-se și alte persoane din conducere, în principal foști membri PC, printre care s-a aflat și secretarul de stat Mircea Irimie.

 

Totuși, conform ActualDeCluj.ro, Mircea Irimie și-ar fi nuanțat ușor poziția extrem de dură de zilele trecute, când a acuzat că s-ar dori preluarea ostilă a partidului.

”Sunt conștient că anul 2017 este anul alegerilor, așa că nu am eu de ce să mă opun. Mă voi consulta cu colegii și vom vedea cum votăm în cadrul Delegației. Ceea ce se va decide, voi accepta, n-am de ce să mă tranform eu într-un gică contra. (...) Domnul Constantin înțelege că așa stau lucrurile, el se va mulțumi și cu poziția de președinte executiv, pentru că domnul Tăriceanu trebuie să fie președinte, el are o anumită vârstă, mai multă experiență, se știa lucrul acesta și așa a fost negociat de la bun început”, a declarat Mircea Irimie pentru siteul citat.

Deputatul Steluța Cătăniciu, co-președinte ALDE la nivel județean, alături de Mircea Irimie, spune că politicianul turdean a dezinformat, precizând că Delegația Permanentă din cadrul ALDE Cluj a fost convocată statutar, de ambii co-președinți și că poate prezenta dovezi cu dialogul avut cu Mircea Irimie pe această temă, după ce turdeanul a declarat că nu știa nimic despre convocarea Delegației Permanente a ALDE Cluj.

Citește și:

“Delegația Permanentă a Filialei ALDE Cluj a fost convocată statutar de către mine împreună cu Mircea Irimie, în calitate de copreședinți. Am avut cvorumul necesar și am luat decizia statutară de a solicita conducerii naționale a ALDE convocarea Congresului la sfârșitul lunii martie. Irimie minte când spune că a fost împotriva convocării delegației permanente. Dovadă este faptul că, împreună, am hotărât să o convocăm. Sigur că și neasumarea deciziilor, atunci cand rezultatul nu este cel dorit, este un stil de-a face politică pentru unii. Observând tot mai mult ceea ce se întâmplă în toate partidele, în general, cred că este foarte important să fii foarte atent la cei cu care faci echipă. Există o vorbă din bătrâni: Îi dai prostului bâta-n mână și-ți dă cu ea în cap”, a spus Steluța Cătăniciu, pentru ActualDeCluj.ro.

Siteul stiripesurse.ro a prezentat o declarație a ministrului Daniel Constantin, dată după ieșirea din cadrul Delegației Permanente a ALDE, în care acesta a precizat că nu va pleca din ALDE, că este interesat doar de respectarea statutului partidului în ceea ce privește alegerile interne și că va avea o discuție cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, pentru a-l asigura că nemmulțumiții din cadrul ALDE (fostul PC) susțin Guvernul Grindeanu.

Discuțiile cu Grindeanu e posibil să fie și prin prisma faptului că tabăra lui Tăriceanu ar fi solicitat retragerea sprijinului politic pentru ministrul Daniel Constantin, ceea ce echivalează cu schimbarea sa din Guvern. Retragerea sprijinului politic ar putea veni și pentru secretarul de stat Mircea Irimie. Însă, deocamdată, lucrurile nu sunt lămurite în cadrul ALDE.

Ceea ce este cert e faptul că Mircea Irimie a părăsit și el Delegația Permanentă a ALDE, fiind în grupul lui Daniel Constantin (se vede pe înregistrarea video).

Foto: actualdecluj.ro


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...