m install
petlinii
nello construct

Mircea Irimie, Secretar de Stat ALDE cu rol dinamic în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social

zamblau eugen
floris

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social a definitivat săptămâna aceasta structura Departamentului de Transparență Decizională și Afaceri Externe, condus de Domnul Secretar de Stat, Vicențiu-Mircea Irimie.

În cadrul departamentului, va fi stabilită strategia de colaborare interinstituțională dintre instituțiile publice locale și cele centrale și Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

Ministrul Gabriel Petrea dorește ca, printr-un astfel de demers, sa eficientizeze și să crească performanța activității unui Minister care are ca principal obiectiv îmbunătățirea relației dintre cetățean și instituțiile statului.

Misiunea specifică a cabinetului condus de Secretarul de Stat al ALDE, Vicențiu-Mircea Irimie, va fi monitorizarea, oferirea de consultanță și creșterea inițiativelor din zona dialogului social, având ca punct de pornire respectarea și aplicarea uniformă a Legii 52 din ian. 2003 (*republicată*) privind transparența decizională în administrația publică.

Echipa constituită în cadrul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social va avea un rol dinamic, de mediator și factor de stimulare a proceselor tot mai necesare de consultare dintre cetățeni și autoritățile publice.

Departamentul de Transparență Decizională și Afaceri Externe va participa și va mobiliza la nivel național și local întreaga paletă de activități specifice principiilor democrației participative, având ca finalitate modernizarea serviciilor publice și, în general, creșterea gradului de încredere al cetățenilor în autoritățile publice.

În acest sens, Secretarul de Stat Vicențiu-Mircea Irimie își propune o bună colaborare cu toate instituțiile care au obligația de a-și desfășura activitatea într-o manieră deschisă față de public, respectând regula furnizării accesului liber și neîngrădit la informațiile de interes public pentru cetățeni.

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, prin Departamentul de Transparență Decizională și Afaceri Externe dorește să fie un partener stabil și de încredere în colaborarea interinstituțională și, mai ales, să consolideze accesul cetățenilor la decizia politică, promovând dezbaterile publice și implicarea civică.

UPDATE:

În cursul zilei de azi, Secretarul de Stat Mircea Irimie a primit primul primar în cabinetul său. Este vorba de primarul comunei Tureni, Daniela Mănăilă.

”Dragi prieteni astăzi , pentru prima data de la instalarea mea , m-am bucurat de vizita unui Primar la cabinetul Secretariatului . Este vorba de unul dintre cei mai vrednici Primari din Câmpia Transilvaniei, doamna Daniela Manailă , Primar al Comunei Tureni din județul Cluj . O comuna întinsă străbătută de Drumul Național Turda-CLUJ și de Autostrada Transilvania având în administrare satele Tureni, Micesti , Comseşti , Martinesti și Ceanul Mic.

În urma unei bune administrări , Comuna Tureni are toate străzile principale din comuna asfaltate și un grad ridicat de interes turistic datorita potențialului care a fost foarte bine pus în valoare . Pe raza teritorial administrativa a comunei se afla Cheile Turenilor ( Turului ) , Arie Protejata cu o biodiversitate deosebita cu trei tipuri de habitate naturale cu elemente floristice și faunistice rare , Lacul Micesti cu toate facilitățile de cazare și pescuit sportiv , Pensiunea Fărâmă de Rai , pensiunea Paprika , cel mai mare Parc acrobatic la înălțime din Europa , Parcul de aventura Adrenalin Park , cu 12 trasee la mare înălțime, 98 de jocuri de diferite grade de dificultate și doua Tiroliene de 167 respectiv 147 metri , biserici monument cu peste 300 de ani vechime, etc. 

Dar nu în ultimul rand doresc sa menționez potențialul agrar și zootehnic al comunei foarte bine exploatat. 

Stimata doamna Primar prin vizita dumneavoastra mi-ați făcut o mare bucurie și doresc sa va asigur de respectul și considerația mea pentru întreaga dvs munca în folosul comunității și sa va urez sănătate și succes în continuare în nobila misiune cu care sunteți investită. 

De asemenea prezint întreaga mea disponibilitate pentru toți reprezentanții autorităților locale, județene și centrale din orice colt al tarii și dorința de colaborare în implementarea oricărui tip de proiect în folosul cetățenilor și a comunităților.”, a spus Mircea Irimie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: