fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Noua filială a USR Turda a organizat prima conferință de presă, ocazie cu care noua conducere aleasă, formată din Valer Ceclan - președinte, Andrei Suciu - vicepreședinte și Daniel Doboș - vicepreședinte, a prezentat crezurile cu care s-au înscris în Uniunea Salvați România, partid sub sigla căruia vor participa la alegerile parlamentare din luna decembrie.

 

USR-iștii turdeni au explicat necesitatea înscrierii într-un partid politic, după perioada în care au militat la nivel local sub forma unei organizații civice (T9), participând și la alegerile locale cu un candidat independent la Primărie (Andrei Suciu), motivând că actuala clasă politică nu se poate schimba decât din interior, pe structura unui partid politic nou, care să propună oameni noi. Ei au recunoscut că în cazul în care la alegerile locale erau organizați sub forma unui partid politic, mandatele de consilieri locali pe care le-ar fi obținut (circa 4-5, în cazul în care voturile pentru lista de consilieri ar fi fost aproximativ aceleași cu cele circa 20% din voturile manifestate pentru independentul Andrei Suciu) ar fi putut schimba fața actualului Consiliu Local.

În ceea ce privește USR, noii politicieni locali consideră că este un partid curat, din care nu fac parte cei care au mai făcut politică și cei care au probleme cu legea, fiind constituit pe seama unor organizații și mișcări civice, atât la București (inițial, USB, cu care președintele Nicușor Dan a participat la alegerile locale), cât și în alte localități din țară (Iași, Cluj Napoca, Turda, Târgu Mureș, Timișoara etc).

Cu referire la alegerile parlamentare din luna decembrie, USR Turda și-a manifestat intenția pentru a avea candidați pentru poziția 1, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, locuri considerate eligibile la nivelul județului Cluj. Locurile pe lista USR de la parlamentare se vor stabili în mod democratic, prin vot, în cursul săptămânii viitoare.

TurdaNews a transmis LIVE VIDEO conferința de presă de la sediul USR. Vezi mai jos înregistrarea:

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate