fbpx

Scrie un comentariu

Avram Gal, președinte al PPU-SL Diaspora, a participat în aceste zile la o întâlnire a românilor din Marea Britanie, el fiind singurul politician invitat de românii stabiliți în UK. După întâlnire, lui Avram Gal i s-a propus să candideze pentru alegerile parlamentare, din partea Diaspora.

 

Politicianul din Câmpia Turzii a discutat mai multe probleme ale românilor stabiliți în Marea Britanie, mai ales din perspectiva BREXIT-ului, respectiv a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

”Am discutat despre situația românilor de aici și am anunțat că PPU-SL va iniția un proiect de lege, special pentru românii din Diaspora, imediat după alegerile parlamentare, dacă vom fi cooptați la guvernare. Mi-aș dori ca negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE să nu afecteze românii care s-au stabilit aici, adicvă să beneficem și noi de aceleași faclități/drepturi pe care le vor avea și alți cetățeni europeni, în urma Brexit-ului”, a declarat Avram Gal.

Întrebat cum de a fost singurul politician invitat la întâlnirea românilor din Marea Britanie, Avram Gal a răspuns: ”Cred că se datorează activității mele depuse în cadrul departamentului Diaspora, pe care îl conduc. Oamenii au văzut că mă implic, că răspund oricând solicitărilor și că vreau să-i ajut. Voi continua întâlnirea mea cu românii, stabiliți și în alte țări, pentru a discuta la fața locului, cu ei, despre problemele pe care le au și cum ar putea fi ele rezolvate”.

La întâlnirea organizată în Anglia au participat circa 200 de reprezentanți ai comunităților de români din Marea Britanie. Mihai Arnisie, unul dintre românii stabiliți în insula britanică, spune că e doar începutul unei forme de organizare a românilor de aici și că au pus bazele inclusiv a unui post de radio (Radio OK).

”M-aș bucura foarte mult dacă am avea această susținere, pe care a menționat-o domnul Avram Gal. Suntem o comunitate importantă de români în Marea Britanie. Am început acest gen de acțiuni, în care ne întâlnim noi, românii, am făcut un post de radio special pentru români. Ne-am dori ca domnul Avram Gal să fie candidatul Diasporei pentru Parlamentul României. Doamne ajută!”, a declarat Mihai Arnisie, unul dintre românii stabiliți în Marea Britanie.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator