fbpx

profitshare 1300x300

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a aniversat 145 de ani de la infiintare. Ceremonia s-a desfasurat in Aula Magna “Mihai Serba” a USAMV Cluj-Napoca si a avut parte de o prezenta exceptionala datorita a peste 300 de personalitati si celebritati din Romania si strainatate.

Printre cei prezenti la acest frumos eveniment s-au numarat:

- Inalt Prea-Sfintia Sa, Arhiepiscop si Mitropolit Andrei Andreicut;

- Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Daniel Constantin;

- Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, domnul Sorin Cimpeanu;

- Ministrul Tineretului si Sportului, doamna Gabriela Szabo;

- Comisarul European Dacian Ciolos;

- Presedintele Consiliului Rectorilor, domnul Razvan Ionut Teodorescu;

- Vicepresedintele Academiei Romane, domnul Cristian Hera;

- Presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, domnul Gheorghe Sin;

- Rectorul Babes-Bolyai, domnul Ioan Aurel Pop;

Si de asemenea, nenumarati rectori, prorectori, decani, prodecan si profesori universitari din Cluj-Napoca si alte universitati din tara si strainatate.

Cu aceasta ocazie, rectorul USAMV, domnul profesor-doctor Doru Pamfil a inaugurat Biblioteca Centrala USAMV si de asemenea a decernat domnului Comisar European Dacian Ciolos titlul de “Profesor Honoris Causa”.

La acest eveniment, copresedintele ALDE, domnul ministru Daniel Constantin a facut public faptul ca in sfarsit a reusit impreuna cu ministrul Educatiei, domnul Sorin Cimpeanu, sa rezolve problema Statiunii de Cercetare “Pomicola” Polocsay care urmeaza sa fie predata USAMV Cluj-Napoca in cel mult o luna, reintrand in domeniul cercetarii si inovarii.

”In calitate de Copresedinte ALDE Cluj, doresc sa transmit la ceas aniversar domnului rector prof. dr. Doru Pamfil si intreg cadrului didactic al USAMV felicitari pentru toate realizarile, la multi ani cu sanatate, cat mai multe performante si de asemenea, respectul si consideratia mea, tuturor celor care pe parcursul celor 145 de ani de existenta a USAMV Cluj-Napoca au pregatit si format specialisti de top in agricultura, zootehnie, pomicultura, silvicultura, medicina veterinara si alte domenii.

De asemenea, doresc sa multumesc celor 3 ministrii prezenti astazi la Cluj, care prin participarea dumnealor la acest mare eveniment ne dovedesc interesul si sustinerea guvernului pentru cel de-al doilea centru universitar al Romaniei, Cluj-Napoca, care alaturi de capitala Romaniei, Bucuresti, au reusit sa promoveze universitati care au reusit sa se califice in topul celor 1000 de universitati din lume.”, a transmis deputatul ALDE de Turda, Mircea Irimie.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator