fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Liderul PRM Turda, Doru Anca, consideră că municipalitatea bate pasul pe loc în ceea ce privește investițiile, majoritatea proiectelor fiind fie stopate, fie cu probleme, după cum a declarat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi.

Doru Anca a făcut referire concretă la reabilitarea Colegiului Național Mihai Viteazu, lucrare care încă nu este finalizată, deși acest lucru trebuia să se întâmple deja. A mai făcut referire la Parcul Zoo, ale cărui lucrări s-au stopat, după ce s-au constatat unele nereguli, liderul PRM precizând că acest obiectiv va constitui ”un motiv de cercetări penale”. O altă investiție la care a făcut referire Doru Anca este decontaminarea zonei Poșta Rât, în baza unui proiect european, în care se bate pasul pe loc, existând riscul ca banii să fie pierduți și zona să rămână în continuare contaminată.

Nici podul peste Arieș din zona sensului giratoriu, care se află în reabilitare, nu a scăpat de criticile liderului PRM Turda, acesta apreciind că lucrările sunt în întârziere și că realizarea investiției lasă de dorit. pe de altă parte, Doru Anca a amintit și faptul că municipalitatea va avea probleme similare și cu necesitatea reabilitării podurilor de pe variantă.

În fine, fostul consilier local s-a referit și la asfaltarea străzilor din municipiu, apreciind că din banii alocați nu se va face mare lucru și că primarul Tudor Ștefănie trebuie să găsească peste 20 de milioane de euro, ca să rezolve toate problemele de asfaltare a străzilor, la necesitățile care există în Turda. Pe de altă parte, Doru Anca a apreciat că edilul șef al municipiului a tergiversat lucrările, cu scopul de a le ”împinge” cât mai aproape de anul preelectoral 2016, ca să ”le ia fața” alegătorilor.

În concluzie, liderul PRM a considerat că municipiul Turda se confruntă cu o serioasă problemă privind investițiile, în condițiile în care majoritatea banilor de la bugetul local sunt alocați pentru întreținerea aparatului administrativ, iar bani pentru investiții nu mai rămân.

Un alt capitol analizat de Doru Anca a fost cel privind alocările financiare de la bugetul local, pentru unele sporturi, cum ar fi fotbalul și handbalul. Doru Anca a spus că în cazul fotbalului decontările pe lege nu se pot face pentru salarii sau prime de joc pentru fotbaliști, fiind convins că datele concrete conțin situații ciudate, el amintind de o situație de acum câțiva ani, când s-au decontat 3.500 de ouă cumpărate, date spre consum fotbaliștilor în 21 de zile, ceea ce echivala cu circa 10-15 ouă zilnic, situație greu de crezut, în opinia sa.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate