fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Prezent la Turda în această după-amiază, academicianul Adrian TOADER a explicat în exclusivitate pentru TurdaNews care este motivația candidaturii sale pentru un post de europarlamentar.

Un academician cu cetăţenie română şi americană, Adrian Toader-Wiliams, a anunţat cu ceva timp în urmă că vrea să candideze ca independent la Parlamentul European.

"Vreau să candidez, ca independent, la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, iar în perioada următoare voi începe o campanie de strângere a 100.000 de semnături la nivel naţional cu ajutorul unor voluntari din mai multe judeţe. Prin această candidatură, doresc să arăt că un parlamentar european independent este mult mai credibil decât politicienii şi partidele tradiţionale, de care m-am săturat şi eu, şi cred că şi cetăţenii", a explicat Toader.

Campania a început practic, la Turda în această după-amiază Toader a făcut cunoscut trecătorilor din zona cetrală intenția sa de-a candida la Parlamentul European, a explicat tuturor celor care au dorit să-l asculte ce deziderate are dacă va ocupa un fotoliu de europarlamentar.

"În acest moment am nevoie de foarte mulți oameni care să creadă în mine… Am nevoie și de mult voluntariat pentru a ne lupta cu sistemul. Din păcate avem la dispoziție foarte puține zile pentru a colecta aceste semnături. Din câte am vorbit cu o parte din turdeni, stau aici de aproximativ o oră, parte din trecători mi-au spus că nu au actele la ei pentru a le lua datele, alții nu sunt interesați de aceste alegeri. Eu spun că dacă nu te exprimi, dacă nu îți exerciți dreptul la vot, lași pe alții să aleagă pentru tine și pe urmă ai pretenția ca Guverul să facă ceva, Europa să facă ceva", explică Toader.

Candidatul clujean pentru Parlamentul European spune că euroscepticismul românilor poate fi combătut prin educație. Simțul civic, valorile inoculate încă din fragedă pruncie, gândurile pozitive pentru viitor și generațiile care vin din urmă, un comportament altruist sunt doar câteva din armele pe care românii ar trebui să le folosească pentru a depăși această stare.

Academicianul Adrian TOADER mai spune că datorită vârstei și experienței profesionale are ce oferi societății, a fost şi continuă să fie implicat în procesul de educaţie în general, dezvoltarea sectorului de producţie agicolă din România.

Interesele sale în dezvoltarea economică şi socială a spaţiului european în contrast cu problemele accentuate de corupţie, declin ecologic şi economic, atenuare a sistemului de valori şi a educaţiei, cu precădere în România, stau la baza deciziei de a candida ca independent pentru Parlamentul European.

Pentru mai  multe detalii urmăriţi www.adriantoader.eu, un website informativ despre activitatea profesională și principiile de viață a unui posibil europarlamentar din zona Ardealului. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate