fbpx

 
 
3 Comentarii

alegeri locale 2020

Ieri, 27 septembrie, au avut loc alegerile locale în toată țară și pentru că am participat la vot în comisie la Viișoara, pot să vă prezint câteva aspecte pe care le-am observat și care au nevoie de atenția atât a celor aleși cât și a celor care i-au ales.

În primul rând avem dezinteresul oamenilor, un subiect care este discutat constant, dar la care nu pare nimeni să găsească soluție. La Viișoara prezența la vot a fost sub 40%, iar în aceeași situație se află și Municipiile Turda și Câmpia Turzii. Mai multe detalii despre prezența la vot în această zonă găsiți în următorul articol: https://turdanews.net/articole/actualitate/71790-prezenta-de-35-la-vot-dezinteres-pentru-alegerile-locale.html

 Scuze nu prea există pentru că urnele sunt deschise de la ora 7:00 până la 21:00, un total de 14 ore într-o zi de duminică în care majoritatea populației are liber. Pur și simplu oamenii nu consideră că este important să își exercite acest drept pentru care mulți s-au luptat de-a lungul istoriei.

În al doilea rând, educația slabă în rândul votanților, care variază de la a nu știi care sunt candidații ( cea mai comună ) sau la necunoașterea scopului ( majoritatea cetățenilor știau că votează doar poziția de primar și au rămas surprinși de cele 4 buletine de vot, de aici au rezultat și foarte multe voturi nule ) până la votanți care nu știu să citească ( un lucru mai comun decât ne place să credem ). Despre asfaltarea străzilor toată lumea vorbește, dar despre lipsa de educație prea puțini.

Și în ultimul rând, se irosesc foarte multe resurse, în special hârtie. Trăim într-o perioadă în care societatea a trebuit să se adapteze din cauza pandemiei de corona virus și a accelerat procesul de digitalizare, care s-ar putea implementa și la vot fără să avem “cabine speciale” pentru cei cu febră sau simptome de răceală.

O schimbare este necesară, dar deocamdată nimeni nu își asumă responsabilitatea efortului care trebuie depus pentru o societate mai bună, iar noi o să continuăm blocați într-un ciclu vicios al ignoranței. 

Felicitări tuturor celor aleși și mult succes pentru următorii 4 ani. Să sperăm că se vor ridica la nivelul așteptărilor create chiar de propriile campanii electorale!

Dacă doriți să aflați rezultatele la alegerile locale din zonă le puteți accesa în următorul articol:

https://turdanews.net/articole/actualitate/71791-primarii-isi-pastreaza-mandatele-matei-la-turda-lojigan-la-campia-turzii.html

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Carmen Pop · 09:15 29.09.2020
  Scuze există, prezența scăzută la vot nu s-a datorat deinteresului ci mai degrabă fricii de virus. Suntem în pandemie totuși să nu uităm. Am vecinii care erau primii la vot, dar fiind persoane de vârsta a treia de această dată au refuzat să meargă din motive de siguranță, având boli cronice, doar covidul le mai lipsește.

  Ieri statistica era îngrijorătoare, rata de infectare enormă! La 6.0000 de teste să iasă 1.200 pozitive e mult! În octombrie va fi și mai rău...deci să nu condamnăm pe nimeni că nu a fost la vot!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Alexandra Mocean · 11:31 29.09.2020
   Da, aveti dreptate, am uitat de acest aspect destul de important. Oricum masuri s-au luat, dar mai bine sa ne ferim pe cat posibil, nu?

 • Acest comentariu este nepublicat.
  Doru Ilyeș · 13:28 29.09.2020
  În al treilea rând, a nu ști că ,,a nu știi" se scrie cu un singur ,,i"...Dar important e că ne prezentăm ca jurnaliști...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate