fbpx

 
 
3 Comentarii

libertatea presei 640x400

În fiecare an, la 3 mai, sunt marcate principiile fundamentale ale libertăţii presei şi este adus un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei.

Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993, în urma unei recomandări adoptate la a XXVI-a sesiune a Conferinţei Generale a UNESCO. ONU a declarat ziua de 3 mai drept Ziua mondială a libertăţii presei pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului... Până aici toate bune și frumoase....

Oare cât de liberă e presa în ziua de azi? Cât de îngrădită este libertatea de exprimare de fapt? Cel mai elocvent exemplu este acum, în perioada pandemiei!

Cum poți să-ți exerciți profesia la justa valoare când primești informații trunchiate, din „surse oficiale”, care comunică ce, cât, și cum vor ele? Cum îți poți informa corect cititorii? Iar întrebările pot continua, desigur retorice!

S-a mai scirs despre acest subiect, s-au spus multe, dar faptele rămân. Ziua Mondială a Libertății Presei un concept frumos, dar doar o iluzie cu care ne amăgim zi de zi.

Citește și: Devine tot mai clar: interesul public nu mai primează pe timpul pandemiei de coronavirus! Scapă cine... are noroc!

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 13:33 03.05.2020
  Cred că libertatea presei nu are legătură cu ceea ce transmit, trunchiat, autoritățile oficiale, indiferent despre care e vorba!
  Libertatea presei înseamnă să arăți acele deficiențe ale autorităților sau în ceea ce privește informația transmisă oficial, pentru că este dreptul oricărui cetățean de a fi corect informat! Iar TurdaNews a făcut acest lucru!
  Că este frustrant să vezi că instituții oficiale îți îngrădesc această libertate, printr-o necomunicare sau comunicare trunchiată, este ceva care ține mai degrabă de modul de comportament al acelor ”oficiali” din punct de vedere al respectării unor principii ale democrației.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Freedom · 16:17 03.05.2020
  La multi ani jurnalistilor!
  Aceasta zi e o recunoastere in primul rand a celor ce si-au dat viata pentru adevar si astfel intrebarile dumneavoastra sa nu devina retorice.
  Libertatea presei nu e un concept, e un fapt ce se mentine prin lupta si dedicare pentru aflarea adevarului, de catre dumneavoastra jurnalistii !
  https://www.imdb.com/title/tt0086617/?ref_=nm_flmg_act_50
 • Acest comentariu este nepublicat.
  SACALEAN FLORIN · 07:28 05.05.2020
  tu esti un fel de barfitor la coltul strazii sa nu cumva sa te crezi jurnalist sau ca faci parte din tagma acestora.LA MULTI ANI JURNALISTILOR!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate