fbpx

 
 
6 Comentarii

armata americana

Armata americană este pe străzile din Cluj-Napoca, înarmată până în dinți, cu celebrele Humvee-uri, în timp ce Guvernul ascunde informațiile despre exercițiul militar care se desfășoară în aceste zile, sub masca COVID-19.

Ăsta ar fi rezumatul unei ”informații” publicate pe un site din Cluj, respectiv iloveyoucluj.ro.

”Am văzut poza asta cu Humvee-ul, făcută azi în Piața Mihai Viteazul. Nu că o dau în OZN-uri sau ceva, dar citeam acum vreo două săptămâni mai multe articole legate de pandemia Covid-19, cum că ar fi un pretext pentru mișcarea în tihnă a trupelor americane pe teatrele operaționale, mai exact programul lor numit “Defender Europe 2020”. În plus de asta, din cele citite acolo, nici unul din soldații americani nu a fost văzut să poarte mască. Pe lângă asta, tocmai a scos astăzi Iohannis armata în stradă. Totul perfect până aici, cu excepția a minim 2 aspecte care imi vin așa, la rece, în cap:
1. De ce sunt echipați soldații full, cu arme la ei?
2. De unde au apărut Humvee-urile?
Întreb asta pentru că n-am văzut până acum niciodată echipamentul ăsta și atâtea H-uri, nici măcar la paradele de 1 Decembrie, numai ARO-uri, ROMAN-uri și DAC-uri. Știu că România e satelit al SUA, DAR… nu e un pic overkill faptul că toată România a devenit împânzită de Humvee-uri și soldați echipați full?

DAR cel mai grăitor exemplu, după părerea mea, este faptul că, deși tot mapamondul se “ascunde” de Covid-19, SUA decide să continue exercițiul militar “Defender Europe 2020”, care ar fi putut fi amânat DE TOT, nu doar redus efectivul, având în vedere “starea de urgență” de pe planetă și faptul că oamenii sunt obligați să stea în casă.
DE CE nu ai voie să ieși între 22:00-06:00 din casă?!?! Ei bine, fiindcă trupele și echipamentele militare se mișcă noaptea, pe culoare bine stabilite dinainte, fără să existe “curioși”, care să fie un ghimpe în curul americanilor. În plus de asta, nu vi se pare ciudat faptul că RUSIA nu prea apare pe la televizor cu haosul Covid-19, deși e imensă ca țară? 🤔😊 #numazic…”, este ”articolul” publicat pe siteul menționat.

Evident, ne aflăm în fața unei manipulări crase! În plină pandemie de coronavirus, în plină stare de urgență, în care astfel de informații ar trebui să ducă la închiderea siteului. Cu atât mai mult cu cât siteul nu este unul ”de știri”, deși pare, nefiind un organ de media oficial asumat, editat de o entitate publică.

Conform ROTLD.ro (organismul care gestionează domeniiile .ro), siteul a fost achiziționat la finele lunii decembrie 2019 de o persoană fizică. Pe site nu apar date de contact oficiale, număr de telefon, societate editoare etc. Practic, vorbim despre un ”site de știri” fake!

date site

Dacă unele persoane au capacitatea să facă distincția între un site de știri oficial asumat (cum este și TurdaNews, care are numere de contact, societate editoare făcută public - Geflo Media SRL și jurnaliști reali) și unul care nu funcționează pe aceste principii, există foarte multe persoane care nu pot face această distincție! Iar pentru ei, o astfel de știre este cât se poate de reală! Pentru că ”am citit într-un site de știri”. Fără să realizeze că acela este un site de știri fake!

Problema este că într-o perioadă ca cea prin care trecem, diseminarea informațiilor și distincția între corect și incorect, ar trebui să fie mai riguroasă. Teoretic, este, de vreme ce Guvernul a anunțat că astfel de siteuri pot fi ”închise”, prin restricționarea accesului public la ele, având în vedere că ne aflăm într-o stare de urgență declarată de ceva vreme. Rămâne de văzut dacă se iau sau nu ceva măsuri...

TurdaNews a sesizat acest aspect prefectului Mircea Abrudean. ”Chiar așa domnule prefect... armata americană e pe străzi în Cluj, înarmată până-n dinți... ce ne ascundeți?! 😂 Asta apropo de ”fake news” în perioada asta... Ne răspundeți la întrebare sau ne spuneți că ați luat ceva măsuri, așa cum prevede legea împotriva unor siteuri de acest gen?!”, a fost mesajul transmis de mine.

”Sunt monitorizate in permanenta publicațiile și dacă se constată situații de acest gen se comunică mai departe pt a fi luate măsuri. Măsurile nu mai depind de noi din pacate”, a fost răspunsul prefectului.

Combaterea fake news trebuie tratată asumat și de presa corectă, asumată, pentru că oamenii nu fac distincția între un organ de media care funcționează pe principii corecte și altul care publică doar ”bombe” de acest gen, multe dintre ele fiind de fapt informații fake news.

Din cauza unor siteuri de acest gen se face confuzie între PRESA REALĂ și NEPRESĂ! Acest site nu este asumat! Nu există o societate oficială, nu există redactori reali, nu există sediu, nu există responsabilitate. Siteul e deținut de o persoană fizică, al cărei nume este ascuns publicului, pentru că (nu-i așa?!) trebuie protejate aceste date.

Pentru cine este conștient, este evident că este vorba despre o manipulare crasă. Însă, există mulți oameni care nu-și dau seama, care nu fac distincția între un site asumat oficial și altul neasumat (am rezerve că numele alea trecute pe acolo sunt reale!). Și se păcălesc! Apoi zic: ”am citit în presă”. Și dacă eu nu scriu o tâmpenie de acest gen, mă întreabă: ”ți-e frică? ce vrei să ascunzi?”. Asta e...

Notă: Humwee-urile aparțin Armatei Române (există și inscripțiile oficiale), iar militarii sunt români! ”Sunt humvee-uri ale Batalionului de fixare Ținte de la Tg Mureș date in folosință la Bat 317 Vladeasa din Someșeni . MilitArii din imagine si SUnt de la Bat 317 Vladeasa si sunt echipați cu noua ținuta Mozaic”, au precizat colegii jurnaliști de la Cluj.

Îi mulțumesc domnului Nicu Suciu, fost cadru al Armatei, care a sesizat public existența acestui articol tâmpit!

sesizare nicusuciu

Gelu Florea - jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ion · 18:44 27.03.2020
  Domnule Gelu Florea, ar trebui să scrieți la începutul titlului și cuvântul ,,Minciună” sau ,,Fake News” pentru că multă lume, (bătrânii sau cei cu capacitate mai redusă de înțelegere) chiar dacă citesc tot textul, s-ar putea să înțeleagă că totul este adevărat.

  Off topic: De ce nu se mai poate da ,,Up Vote” și ,,Down Vote” la comentariile cititorilor?
  Era un lucru bun.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Andrei · 21:04 27.03.2020
   De acord cu dvs dl Ion, ca sa se vada clar ca e o stire falsa ar fi fost bine sa fie semnalat de la bun in articol...altfel poate cauza exact efectul negativ.
   Asta daca nu cumva se urmareste si putin rating intr-o forma putin mascata . In rest, numai de bine la toata lumea si felicitari Turdanews!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 20:39 27.03.2020
   Din pacate, aveti dreptate...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Io io . · 19:46 27.03.2020
  Bã! Voi sunteti prosti ? Vedeti ca masina are numere de A . Adica Armata Ro. Militarii sunt ro si poate unul de la americanii de la Luna in sprijin . Dãvã naibii de idioti. Nato -UE. Ce panciati prostii degeaba ? De ce nu faci un reportaj despre dronele ce zboara seara la 19:50 -22:00 deasupra Turzii . O sa spui ca sunt ozn ? Io zilnic le vad deasupra Orasului de la N-S Si de la W la E . Hai scrie ceva serios despre podul groazei pe care toti il asteptam a se prabusii din zi in zi. ... wuie psd-pnl. Apropo ? Cum sta spitalu din turda cu covidu ? Cate locuri avem cu ventilatie mecanica ? ... Asta vrem sa stim . Primarul este ok ? Are cv ..
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 20:39 27.03.2020
   Macar cei care comenteaza pe Facebook, citind doar titlul, au o scuza: sunt superficiali de felul lor (ca sa nu spun altfel).
   Dar tu n-ai nicio scuza! Ai strabatut tot articolul, fara sa-l citesti sau poate fara sa-l intelegi (ceea ce e mai grav), ca sa-ti pui refularea din capsor aici...
   Nu te mai baga in seama cu intrebari, ca oricum n-ai pricepe raspundurile...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Bogdan · 14:04 28.03.2020
  Chiar daca erau americani,bucurati-va ca nu sint rusi! Manipulare URSS.....mi-e greata.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate