fbpx

 
 
6 Comentarii

dana deac

Valoarea oamenilor o poţi vedea mai ales în situaţii de criză. Iar lumea e într-o situaţie globală de criză. În asemenea momente, dar nu doar în acestea, eu cred că trebuie să scoatem în faţă adevăratele valori, oameni care fac, care ne schimbă momente sau chiar viaţa în mai bine. De aceea, de câte ori voi avea ocazia voi lăuda fiecare initiativă şi fiecare om care nu se gândeşte doar la el şi familia sa, ci şi la ceilalţi şi le face măcar o clipă mai bună.

Legat de coronavirus, din universul cel mare cred că mă voi mărgini la universul meu cel mic, localitatea unde locuiesc, Turda, şi împrejurimile sale. Invit pe toţi cei care veţi face la fel să etichetaţi postarea Dv cu haştagul #TurdaMergeMaiDeparte.

Şi în acest moment vreau să îi mulţumesc în numele meu, a familiei mele şi a prietenilor cu care am vorbit şi sunt de aceeaşi părere cu mine, Dlui Primar Matei Cristian, pentru toate demersurile pe care le-a luat pentru a preveni un eventual focar la Turda.

Din 24 Februarie a.c. Primăria Municipiului Turda şi Compania de transport public au implementat un proiect menit să protejeze populația și să ofere cetățenilor o metodă eficientă de igienă în mijloacele de transport în comun. Astfel, ÎN TOATE AUTOBUZELE ELECTRICE AU FOST MONTATE câte 2 dispensere cu dezinfectant pentru mâini CARE SE FOLOSEŞTE GRATUIT și instrucțiuni de folosire. Turda este PRIMA LOCALITATE DIN ROMÂNIA, şi era singura, la acea dată (nu cunosc situaţia acum în alte localităţi), CARE A INTRODUS ÎN MOD GRATUIT DEZINFECŢIA PE MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN. Mulţumim, Dle Primar!

Mai departe, începând din acest weekend toate parcurile și locurile de joacă pentru copii au fost dezinfectate în localitate. A fost o amplă acțiune de dezinfecție făcută în weekend în aceste locuri de joacă, pe străzi, trotuare și spații publice din oraș. Mulţumim, Dle Primar!

Străzile și stațiile de autobuze din Turda sunt stropite de săptămâna trecută de mai multe ori pe zi cu soluţie dezinfectantă pe bază de clor, ca nouă măsură de prevenţie împotriva virusului COVID-19. Mașinile de dezinfecție sunt însoțite de mașini ale poliției. Miroase în toată Turda a clor, traficul e puțin încetinit, dar lumea înțelege. Mulţumim şi pentru asta, Dle Matei, mai ales în contextual în care pe drumul naţional şi european ce tranzitează Turda vin maşini din spaţiul European în care s-au înregistrat morţi şi riscul să aducă virusul pe maşini şi roţi există! Menţinerea curăţeniei în oraş şi dezinfectarea străzilor va ajuta în lupta împotriva acestui virus.

Până acum în Turda nu există nici un caz de infectare cu COVID-19. Turdenii sunt rugaţi să circule cât mai puţin ca să nu blocheze autospecialele cu soluţia dezinfectantă care vor stropi toate spaţiile publice din municipiu. Sunt sigură că alături de comportamentul correct al populaţiei, menţinerea curăţeniei în oraş şi dezinfectarea străzilor ne va ajuta în lupta împotriva acestui virus.

Turda merge mai departe!

Dana DEAC - om de cultură, scriitor, ex-jurnalist

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ironika · 17:29 18.03.2020
  Hai ne lași Dana? Nu-l mai pupa atâta undeva pe Matei! E de datoria lui să facă toate astea! ....sau simți că în curând va fi vacant postul de director la bibliotecă și-l vânezi de pe acum?........mă întreb oare cât ai „cotizat” să devi membru Rotary la Câmpia Turzii?!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Dana Deac · 18:36 18.03.2020
   Nu am vânat niciodată niciun post, nici la bibliotecă, nici in presă, nici in cadrul ONG urilor unde activez! Pot spune colegii de la bibliotecă atunci când am fost intrebata de Cluj daca sunt interesata de postul de director dupa plecarea fostului director si am spus nu, pot spune colegii din presa care stiu ca nu am acceptat sa fiu redactor sef decat atunci cand ei intre ei se certau si riscam sa nu mai fim o echipa si eu am ramas un fel de tampon, si pot marturisi colegii din Filarmonia si alte ONG uri care au insistat sa fiu sefa si am spus nu... Doar cine ar face asta poate scrie comentariul de mai sus fără să aibă nicio dovadă. Nu e vorba de pupat in postarea mea, e vorba de recunoscut lucrurile bune si a felicita pe cei care le fac. Dacă e datoria unui primar să facă ce a făcut el, cum de nu au făcut toti primarii din România? La fel am felicitat Teatrul Aureliu Manea pentru demersul lor in aceste vremuri, asa am facut cu Da Vinci si va anunt ca o voi mai face de cate ori voi avea ocazia. Spre surprinderea Dv Doamnă sau Domnule ironika care vă ascundeţi după un nick, eu îmi asum şi ce fac şi ce spun şi niciodată, dar absolut niciodată nu am cotizat pentru a ajunge undeva. Am ajuns pentru că am muncit şi ca bibliotecar, si ca jurnalist, ca scriitor, ca artist plastic si ca voluntar in cadrul ONG urilor si pentru că am ajutat foarte multa lume, nu am muncit doar pentru mine, ca altii, si pentru ca am fost invitată. Spre ştiinţa Dv vă anunţ şi că nu am onorat toate invitatiile pe care le-am primit. Vă invit oricând să stăm faţă în faţă cu întrebări şi răspunsuri, dacă vreţi să fiţi corectă. @Gelu Florea, nu am ştiut că ai pus pe Turdanews postarea mea, multumesc!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Adi · 20:05 18.03.2020
    Stimata doamna, Turda chiar este un univers mai mic in care oamenii se cunosc intre ei si faptele mai marilor orasului sunt vazute si cunoscute. Domnul primar nu este acelasi om atunci când face ceva la nivel de comunitate si atunci când face ceva la nivel de individ. Poate stimata doamna mai intrebati oamenii care stau la usa dumnealui rugandu l sa semneze diferite hârtii.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dana Deac · 22:29 18.03.2020
  Şi eu repet destul de des că lumea e mică, d-apoi Turda... Aici gândim la fel. Despre restul vă spun cu mâna pe inimă că într-adevăr, eu nu am stat niciodată cu hârtii la uşa Dlui Primar la semnat, decât, cred, o dată, cu o cerere de concediu de odihnă. Până acum, de regulă, hârtiile adresate de mine Primăriei pentru evenimentele culturale pe care le organizez, le depun la registratură şi aştept răspuns. Asta ca să vă răspund la ce ati scris Dv. Dar nu inteleg ce legătură are ce am scris eu cu ce spuneţi Dv. Parcă simt la Dv o umbră de supărare pe mine şi nu o inteleg, desi as vrea. Am scris ceva neadevărat? Nu cred. Nimeni nu e perfect în afară de Dumnezeu. Iar de lăudat fapte bune o fac de mult timp şi voi continua. Cu atât mai mult în această perioadă sumbră a lumii... Fără să tin cont de partide şi interese. Acum vreo 4 ani pe Facebook s-a declansat un adevărat război împotriva mea de ce laud Turda şi turdenii. Bine, eu făceam asta de 1 an si juătate dar atunci era an de campanie electorală şi şi atunci am fost acuzată că o fac pentru interese personale. S-a dovedit că cei care m-au acuzat de asta s-au înşelat şi acum mă laudă pentru că eu am continuat, ba mai mult, am făcut hastagul #TurdaMea care mă bucur sincer că a devenit atât de cunoscut. M-aş bucura să scrieţi punctual şi Dv şi băietul cela care se ascunde după nick de fată, ironika, ce neadevăruri am scris eu în postarea mea. Nu de alta, dar să le îndrept, dacă e cazul. Vă mulţumesc şi vă doresc ce îmi doresc şi mie!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Liviu · 08:24 19.03.2020
  Daca si pe Dana Deac o banuim ca e sluga politica, chiar ca am luat-o razna de tot.Am inteles ca il urasc multi pe Matei , nici eu nu sunt mare fan dar totusi astia care criticati peste tot pe vremea lui Stefanie unde erati ? Arata Turda ca Siria si nimeni nu zicea nimic , o dadeati cu salina , salina salina si Turda arata ca un oras din lumea a treia .Nici acuma nu arat cu mult mai bine dar vedem eforturi , se lucreaza poate nu cum ar trebui dar fata de ce a fost e diferenta mare de tot . Eu spre deosebire de voi l-am criticat si pe Stefanie si il critic si pe Matei , dar doar unde e cazul .
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Carmen Boldi · 13:26 19.03.2020
  Pe Dana sa nu mi-o atingeti.Adevarul supara, iar invidia este mare.Dana ,iartā-i ,nu stiu ce fac (sau da...???)?.Putere de munca si viata sa ai ?!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate