fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

8 Comentarii

gelu florea opinie

Cazul oribil de la Caracal a condus, inevitabil, la o supra-colcăire a tâmpeniilor de tot felul pe Facebook. Toți își dau cu părerea, mânați de impulsiuni poate la fel de barbare ca cele ale criminalului. Dar nimeni nu trage aer adânc în piept, să analizeze lucid problema, să încerce să găsească soluții pentru vindecarea sistemului ăsta putred! Nu... continuăm cu politica, de parcă toți ne-am îmbogățit sau ne-a mers bine în urma votului exprimat! 😤 Păi, să vă dau câteva exemple locale, ca să înțelegeți de ce sistemul e putred și de ce va fi în continuare, atâta timp cât acceptăm/acceptați ca astfel de cazuri (minore sau majore, că nici nu mai contează atâta timp cât scop în evidență sistemul defect) să se mai producă!

1. Cazul Ovidiu Roja (recent)

Câinele nevestei unui polițist mușcă o femeie, undeva pe malul Arieșului. Soția polițistului îți sună soțul, care intervine imediat și o agresează pe femeia mușcată, pe motiv că i-a ”deranjat” nevasta. În timp ce polițistul, solid, era pe femeia aia amărâtă, călărind-o efectiv, mai mulți oameni sesizează scena și cer intervenția cuiva. În preajmă era Ovidiu Roja, care intervine și o eliberează pe femeie.

Urmarea: Soția polițistului este ”victimă” (are 1 zi de îngrijiri medicale). Polițistul depune plângere pentru ultraj (că a fost agresat în timp ce îi făcea ”dreptate” soției sale; a obținut 1 zi de îngrijiri medicale), iar Ovidiu Roja este arestat imediat. Amărâta care a fost mușcată de câinele soției polițistului și care apoi a fost agresată de polițist, este ”infractoare” și i se face dosar penal (deși ea are 14-15 zile de îngrijiri medicale!). Și totul e real! 😲

Mai multe detalii puteți citi aici:

Cazul Ovidiu Roja - De ce ”scârțâie” cazul?! Cât de ”normală” este favorizarea polițistului și a soției acestuia?!

2. Cazul 112 Mihai Viteazu (recent) 

Un bărbat plin de sânge este văzut căzut pe marginea drumului, în localitatea Mihai Viteazu. Tânărul care l-a văzut sună la 112 să solicite intervenția organelor abilitate. I se spune că nu există Salvare care poate fi trimisă. Iar el solicită măcar să vină Poliția să vadă despre ce e vorba, poate omul e lovit de mașină, poate e bătut și poate e pe moarte. I s-a spus: ”Și alții mor”. Da! Ăsta a fost răspunsul de la 112! 😠

Citește mai multe aici (inclusiv video cu omul plin de sânge!):

Știrea Cititorului: Bărbat plin de sânge lângă drum, în Mihai Viteazu! Răspuns incredibil al celor de la 112!

3. Cazul Jaful de la Zoo Turda/Andrei Suciu 

Am scris de jaful de la Zoo mulți ani (de prin 2014 sau 2013). În 2017, la începutul anului, Andrei Suciu (președinte al Asociației T9, fost candidat al USR la Camera Deputaților și fost candidat la Primăria Turda), spune public că el a făcut parte (prin 2015), dintr-o comisie care a inventariat lucrările de acolo. Și spune concret, în declarație înregistrată video, că el a făcut capetele de tabel din care reieșea că erau lucrări neexecutate, dar decontate 100%. Adică, bani plătiți din bugetul local (banul public) pentru lucrări neefectuate! Prezizez că înainte de asta Curtea de Conturi găsise un prejudiciu de vreo 1,8 milioane de lei, iar în urma investigațiilor mele am apreciat că prejudiciul total ar putea fi undeva pe la 3 milioane de lei, acesta fiind motivul pentru care investiția de la Zoo Turda nu e finalizată nici în ziua de azi, deși trebuia terminată în... 2012!

Evident, am tot insistat ca Andrei Suciu să spună detalii despre ceea ce a constatat el personal acolo. Nu a zis nimic! S-a folosit de tot felul de tertipuri și minciuni pentru a evita orice informație despre jaful de la Zoo Turda.

Ba mai mult, la un moment dat m-a dat în judecată, cerându-mi daune de 10.000 de euro, pentru că aș fi scris minciuni la adresa lui și pentru că l-aș fi denigrat! Și-a angajat avocați pe mii de euro, iar eu m-am reprezentat singur în proces! În cele din urmă, am câștigat definitiv procesul! Și mă întreb: de ce mama naibii DNA nu-l bagă ca tăinuitor/complice al jafului de acolo?! Mai ales că eu am demonstrat în instanță că tot ceea ce am scris era real?! Într-o țară normală, așa trebuia să se întâmple... 😤

Citește detalii aici:

Andrei Suciu (T9/USR) a PIERDUT definitiv procesul de 10.000 de euro cu jurnalistul Gelu Florea!

Ba unii ați mai pus și botul la campania lor de denigrare a mea, ca jurnalist!

Dacă chiar aveți chef sau dacă vreți să înțelegeți mai mult, puteți citi aici:

De ce Gelu Florea trebuie discreditat? Iată dovezile din instanță! Planul T9/USR Turda!

4. Cazul Polițistul indignat 

Am publicat pe siteul TurdaNews un proces verbal, întocmit de un polițist turdean de la Rutieră. Respectivul polițist rutier a greșit o adunare simplă (de ordinul sutelor, 3 rânduri), pe toate cele 3 rânduri! Cel care a fost amendat mi-a trimis procesul verbal, iar eu l-am publicat! Urmarea? Polițistul m-a dat în judecată și mi-a cerut, cu un tupeu incredibil, 12.000 de euro pentru... daune morale! Că i-am ”știrbit” imaginea lui de polițist care nu știe face o adunare simplă! 😂 

Ba mai mult, superiorul lui, în loc să-i atragă atenția că e o tâmpenie să dai în judecată un jurnalist care ți-a făcut publică tâmpenia care ai făcut-o, îi dă și o ”caracterizare” ca să-l ajute să primească cei 12.000 de euro!

Detalii, mai jos:

Caracterizare contradictorie a unui șef din Poliția Turda, pentru un coleg! Miza: 12.000 de euro!

5. Cazul Horațiu Cristurean (recent)

Horațiu Cristurean a luptat în instanță, cu Casa de Pensii, pentru un drept care era clar stipulat în lege, respectiv o pensie în calitate de urmaș al unui erou de la Revoluție (mama sa a fost ucisă la Cluj-Napoca). Doi ani și jumătate s-a judecat cu Casa de Pensii, cu bani și timp cheltuiți. Din păcate, nu e singurul caz care trebuie să lupte cu Casa de Pensii prin instanță, aceasta fiind o procedură frecvent utilizată de către aceștia, pentru a refuza acordarea unor drepturi.

Nimeni, dar absolut nimeni, nu este răspunzător că acest om s-a luptat cu o instituție a Statului, iar instanța i-a dat dreptate! Doar se va pune decizia instanței în aplicare și i se vor da banii cuveniți! Dar... niciun vinovat pentru că a fost purtat prin instanțe. El... și alții ca el! Considerați că e normal?!

Detalii despre caz:

A câștigat lupta cu Casa de Pensii, care i-a refuzat un drept! Răspunde cineva pentru anii pe care i-a petrecut prin instanțe?!

6. Cazul în care am fost agresat (mai vechi)

Un zevzec m-a lovit cu pumnul în zona străzii Libertății, destul de aproape de sediul Poliției. Imediat m-am dus la sediul Poliției și le-am spus cine este persoana care m-a agresat, zona în care m-a agresat și faptul că ulterior a plecat cu un taxi la care am furnizat numărul de înmatriculare (posibil să fie taxiul cu care circula și care s-a oprit, când m-a văzut). Am făcut și plângere penală în acest sens, înregistrată ca atare. Aveau suficiente elemente pentru o anchetă făcută de profesioniști. Credeți că au făcut ceva?! Nimic! 

Citește detalii:

Ziarul 21 dă cu pumnul: fiul Liei Durlan, Radu, l-a lovit pe proprietarul TurdaNews cu pumnul!

Și sunt cazurile de care mi-am adus aminte, doar... Câte altele nu mai sunt?! Și câte altele mai sunt de care nu am habar, că oamenii nu au știut să le facă publice?! Sau nu au vrut să le facă publice... Am precizat că aceste cazuri nu se pot compara cu drama uciderii celor două fete. Însă, arată cât se poate de clar că sistemul e putred, iar noi ne facem vinovați că asistăm la semnele de putreziciune fără să ne indignăm deloc. Iar când un ”episod Caracal” mai apare, ne indignăm pe Facebook vreo săptămână, apoi ne trece... Că a fost și ”episodul Colectiv”... și ”episodul avionul din Apuseni”... și multe altele, în caz că le-ați uitat! 😉

No, indignaților! Să vă văd cum schimbați România, profund, dar cu rațiune! Sau să vă văd cum vă știți limita la ceea ce puteți face bine pentru voi și pentru țara asta, renunțând la a mai fi ”mesianicii de pe Facebook”.

Că dacă o schimbăm dintr-un impuls de moment, riscăm să o luăm pe același drum pe care am luat-o, constant, de 30 de ani încoace... Poate nu v-ați dat seama până acum, dar Democrația e perfidă rău: dacă într-o încăpere sunt 10 persoane, iar 7 sunt proști, ei vor conduce pentru că reprezintă majoritatea! Bine, nu toți 7, că se va găsi sigur 1-2 care să-i fraierească pe ceilalți... 😂 Și cred că vă dați seama ce bine o ducem când ne conduc proștii, nu?! De aia vă zic: un prost poate fi util societății, dacă își știe limitele și le acceptă (dar, de când cu Facebook-ul, numai de ”deștepți” dau!), preferând să-i conducă destinele unul deștept (chiar dacă nu face gargară, chiar dacă nu îi influențează votul prin mecanisme psiho-emoționale subtile)! Va avea de câștigat și el (prin traiul său), dar și societatea! Gândiți, până nu e prea târziu!

Gelu Florea - jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ion padureanu · 10:35 29.07.2019
  6. Cazul namolarii dirijat de fata si nora lui matei
  7.cazul militienilor de la turda cu pensii speciale alde Nadasan , Moldovan si lista continua
  8.cazul Bobic director la apa
  9. Cazul Velu fost angajat in primarie care cerea spaga pentru orice autorizatie

  10 cazul SALAGEAN Aron care intra in vestiar la Ariesu la pauza ca nu iasa pariurile
  Gelule hai sa le spunem pe toate... presa are un mare procent din vina ca e partasa la unele lucruri si manipuleaza populatia !!!
  P.s. de cand e Matei primar nu am vazut sa insisti pe subiectele de mai sus mentionate prea tare...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 10:49 29.07.2019
  @Ion padureanu Ceea ce am menționat eu, sunt chestii concrete, în care se pot menționa și proceduri legislative încălcate... Ce spui tu, sunt povești...
  6. Proiect european. Nu au existat nereguli.
  7. Pensia este un drept. Nu e ”specială”. Așa o consideri tu, însă pensia unui polițist acoperă doar situația bine delimitată pe care a avut-o în calitate de polițist (nu are voie să deschidă firme, este la dispoziția IPJ etc).
  8. Nu există nicio neregulă sesizată pe numele directorului CAA.
  9. Dacă ai informații în acest sens, du-te depune plângere la organele abilitate, pentru a se lua măsuri în acest sens. Din câte știu, a fost îndepărtat din funcție (nu știu dacă din acest motiv sau altele).
  10. Sălăgean Aron nu a intrat la pauză că ”nu iasă pariurile”, ci pentru a-i mobiliza pe jucători. Dacă aveți alte probe certe în acest sens, vă rog să le prezentați public sau faceți o plângere penală
  în acest sens.
  P.S. Eu nu insist niciodată pe ”povești” și nici nu mă interesează politica, cum te interesează pe tine, fiind un politruc veritabil...
  Să ai o zi frumoasă!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 10:52 29.07.2019
  @Ion padureanu Ca să nu mai vorbesc de faptul că ești atât de convins de ”adevărurile” spuse, încât ai nevoie să îți ascunzi identitatea! :D
  După cum vezi, eu îmi asum identitatea și discut public...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 18:09 29.07.2019
  E mișto aia cu proștii! De aia vor tovarășii sa ne țină in beznă, ca proștii sa fie majoritari.
  Dragi politruci... Mergeti In UE!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Darius Beldean · 07:31 17.08.2019
  @Gelu FLOREA tu minti public :)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Darius Beldean · 07:33 17.08.2019
  @Gelu FLOREA Hai ca iti mai zic eu un caz ...cazul in care primarul nostru ne promite marea cu sarea si nu se intampla nimic concret :) hai sa scriem si despre asta, ce zici? sau nu avem voie?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 10:08 17.08.2019
  @Darius Beldean Darius, înainte erai doar prost! Acum te-ai făcut mare, la fel ca tatăl tău... :D
  Refulează-ți viața de mizerie în altă parte! (giggle)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 10:11 17.08.2019
  @Darius Beldean Ca să faci o analiză, trebuie să ai ceva în cap, ca să pricepi... Nu e cazul tău! Cred că tu pățești asta și în viața personală... Că pari genul mai fraier...
  Știi bine că nu ai ce căuta în nicio discuție cu mine! Nu o căuta, că vei fi ignorat! La fel cum te ignoră un deștept, când trece pe lângă tine...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate