fbpx

 
 
1 Comentariu

opinie turda

2018 este ANUL OMAGIAL al unităţii de CREDINŢĂ şi de NEAM, ANUL COMEMORATIV al FĂURITORILOR MARII UNIRI de la 1918.

 

Se cuvine să păşim cu pioşenie pe acest pământ udat de sângele înaintaşilor noştri, să ne închinăm adânc în faţa potirului plin cu sângele ostaşilor români, avându-l ca model de anvergură, pe marele voievod cu numele de arhanghel, cel care reuşeşte, pentru scurt timp, prima unire politică a provinciilor româneşti la 1601. Urmează apoi MICA UNIRE de la 1859, culminând cu UNIREA de la 1 DECEMBRIE 1918, formându-se un singur şi nedespărţit stat românesc.

Coborând pe firul istoriei şi ridicându-i mahrama, avem datoria sacră de a preţui rădăcinile neamului românesc, iar cei care sunt adevărate temple de duh sfânt, EROII, să-i preţuim şi să-i purtăm în rugăciuni.

Biserica Ortodoxă creează o vibraţie sfântă, care îi ţine pe români laolaltă, împreună cu CREDINŢA, MORALA, MEMORIA şi CULTURA.

Nu putem supravieţui fără repere, de aceea dimensiunea religioasă a jertfei eroilor noştri iradiază iubire, jertfelnicie, solemnitate şi multă angajare.

Dangătul clopotului ne cheamă în acest loc al MĂNĂSTIRII MIHAI-VODĂ, unde străjuieşte de veacuri MIHAI-VITEAZUL, departe de cenuşiul cotidian, în această oază de linişte şi de înaltă trăire duhovnicească.

Ca o avanpremieră, în cadrul manifestărilor dedicate actului MARII UNIRI, se înscrie şi sfinţirea bisericii de la MĂNĂSTIREA MIHAI-VODĂ, o bijuterie arhitectonică.

Cu toţii, clerici şi mireni, suntem chemaţi să participăm la ospăţul credinţei, la această sărbătoare a bucuriei.

Fiecare om are în el o scânteie divină, de aceea avem nevoie de DUMNEZEU, care să ne călăuzească pe drumul spre EL, să ne ajute să trăim în frăţietate, fiind luminaţi de IUBIRE.

Ostenitorii acestei mănăstiri, maicile îmbrăcate în smerenie, în duhul curăţiei, al dragostei, îndrumate de maica-stareţă Andreea Zdrobău, împreună cu părintele Ilie Hanuschi, ne primesc cu mare evlavie. Obştea mănăstirii îşi continuă lucrarea sa duhovnicească cu mare discreţie.

Neamul nostru îşi alege oamenii săi providenţiali, care duc în veşnicie moştenirea locului.

Istoria îşi urmează cursul şi aşază în pocale de argint chipurile eroilor neamului, adevărate temple vii, pe care suntem datori să-i cinstim, să-i preţuim.

Prof. Petean Rodica

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Ciotlaus Monica · 19:05 15.08.2018
    Ne bucuram atunci cand cineva aprinde o lumina in sufletele noastre, care sa ne aminteasca de eroii neamului nostru, de dragostea si puterea lor de sacrificiu. Dar mai ales, de faptul ca au avut o viziune si au luptat pentru ea!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate