fbpx

 
 
Scrie un comentariu

adrian mischian

Şedinţa ordinară a Consiliului local Câmpia Turzii din luna iulie 2018 nu a ieşit din tiparul obişnuit, cu aceleaşi discuţii aprinse între conducerea administraţiei locale şi opoziţie, cu proiecte de hotărâre ce necesitau discuţii în comisiile de specialitate, în care iniţiatorii să lămurească anumite aspecte, dar care ne sunt aduse cu 10-15 minute înainte de şedinţă, cum a fost cazul proiectului ce viza contractul de asociere în vederea constituirii şi functionării Parcului Industrial Tetarom 5.


 
Acest punct de pe ordinea de zi a generat discuţii, opoziţia criticând faptul că proiectul de hotarâre nu a fost prezentat spre studiu din timp. Este şi motivul principal pentru care am votat împotriva proiectului, pe lângă faptul că principalele beneficii le va avea Comuna Luna, în condiţiile în care Municipiul Câmpia Turzii are propriul parc industrial, iar platforma industrială Mechel este un loc mult mai propice pentru dezvoltare industrială, în comparaţie cu un teren destinat păşunatului, aflat în circuitul agricol al Comunei Luna.
 
Pentru că administraţia locală uită mereu să facă dezbateri publice pe proiecte ce vizează comunitatea noastră, încerc să vă prezint eu cîteva aspecte din contractul de asociere dintre Consiliul Judeţean Cluj, Comuna Luna si Municipiul Câmpia Turzii, pentru înfiinţarea Tetarom 5.
 
Extras contract de asociere – art. 5.3.2:” Pe întrega durată de existenţă a parcului industrial, Comuna Luna va încasa toate obligaţiile financiare ce cad în sarcina rezidenţilor, respectiv taxe, impozite şi alte obligaţii prevăzute de legislaţia în vigoare, care se fac venit la bugetul local.”
 
Extras contract de asociere – articol 5.4.3, capitol drepturi, obligaţii şi atribuţii Partener 2 (Mun.Câmpia Turzii): ”Să sprijine demararea activităţii în parcul industrial prin realizarea unei investiţii de tip spin-off, direct sau indirect printr-o societate cu capital majoritar al Municipiului Câmpia Turzii”. 

Spin-off-urile sunt întreprinderi, care urmează să se înființeze pe baza unui rezultat obținut dintr-un proiect de cercetare al unei organizații științifice de drept public (instituție de cercetare sau universitate), fiind create în cadrul unei instituții gazdă (în cazul nostru TETAROM 5). Din explicaţiile primarului Câmpiei Turzii, este o investiţie de circa 1.200.000 Euro (nu ne-a spus dacă e cu/fără TVA) suportată integral de la bugetul local al Câmpiei Turzii, realizată în Comuna Luna, cu toate că localitatea nostră are propriul parc industrial.

Intreprinderea de tip spin-off este un concept inovativ, care poate fi asociat foarte bine cu sinergiile ce decurg dintr-un incubator de afaceri, dar, din pacate, guvernarea PNL-UDMR-PPUSL şi primarul Câmpiei Turzii a trasformat incubatorul de afaceri în sediu de poliţie. 

Personal, trec cu vederea jignirile consilierului judeţean Cristian Haiduc la adresa mea şi a Consiliului local, nu este prima dată şi, probabil, nici ultima, trec cu vederea şi acuzaţiile de populism pe care le face în mod repetat la adresa mea consilierul PNL Mihail Pătruţiu, chiar nu mă interesează părerea lor, probabil sunt sarcini de partid.

În schimb, ceea ce gândesc locuitorii din Câmpia Turzii mă interesează foarte mult şi aştept cu interes punctele lor de vedere. 

Adrian Mischian – consilier local CL Câmpia Turzii

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate