fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

Firește că anul 2018 a atras odată cu venirea lui o serie de inițiative ale partidelor locale. Până aici, totul bine și frumos. 

 

La prima lectură, dacă ai răbdare să treci peste formulările ușor incorecte și mult prea complicate atât pentru autor cât și pentru cititor, totul este ok. 

Mi-au atras atenția totuși două puncte: cel în care proiectul se adresează “viniturilor”, făcând referire probabil la militarii de la Baza Aeriană sau nu știu, și “tinerilor locului care nu au răbdarea unei informări amănunțite despre ce-am fost”. Aici m-am oprit și am respirat adânc încercând să nu vomit! 

Poftim?! În primul rând, există elevi din Câmpia Turzii care au participat la olimpiada de istorie și au ocupat locuri fruntașe, atât la nivel județean cât și la nivel național. Să generalizezi în felul ăsta mi se pare jignitor. În al doilea rând, o parte dintre tinerii ghirișeni, au 3,4 ore de istorie pe săptămână și garantez că știu mai multă istorie decât oricare dintre oamenii politici. Poate pentru simplul fapt că sunt în școală și asta e ocupația lor. 

Per total, suntem obișnuiți cu formele fără font, cu oameni care nu controlează gramatica la nivel de clasa a 3-a și care vin în fața noastră cu astfel de proiecte, cu potențial, și cu care dau de pământ în mod lamentabil.

Atașez ințiativa de proiect, și las pe fiecare să tragă ce concluzie vrea:

“Un proiect inițiat de social democrații din Câmpia Turzii, coordonat de aleșii locali sub îndrumarea consilierului județean Petre Pop. Este un demers ce se dorește a fi o reflexie istorică, sociologică a acelor o suta de ani (1918-2018) de dezvoltare a comunitații Câmpia Turzii. Proiectul este structurat pe zece decenii, fiecare deceniu va fi prezentat ca o etapa distinctă a evoluției sociale, politice, economice și culturale a localității noastre, începând cu satul Ghiriș... comuna, orașul și municipiul Câmpia Turzii. 
Demersul este nu doar pentru o documentare istorică ci şi etnografică şi culturală. El se adresează tuturor cetăţenilor municipiului ,localnici şi „vinituri” dar mai ales tinerilor locului care nu au răbdarea unei informări amănunţite despre ce-am fost, ce personalităţi a dat acest loc, din ce rădăcini ne tragem seva natală care este parcursul istoriei noastre de mândrii „Ghirişeni”.”

Iulia CIRCO - jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator