m install
petlinii
nello construct

Adrian MISCHIAN: Ieftină politica din Consiliu Local Campia Turzii

floris

Mi-am intitulat astfel materialul ce vreau sa vi-l prezint, in urma sedintei ordinare a Consiliului Local Campia Turzii din 28/09/2017, la care am participat in calitate de consilier local.

 

Spitalul Municipal Campia Turzii

In una din sedintele de consiliu anterioare, am luat atitudine cu privire la modul de organizare a concursului pentru postul de manager la Spitalul Municipal Campia Turzii, in dorinta ca acest concurs sa fie corect si transparent, cu un regulament care sa nu faciliteze accesul selectiv la aceasta functie. Am sesizat Institutia Prefectului de neregulile organizarii concursului, care ulterior mi-a dat dreptate si a anulat respectivul concurs.

Desi, in presa si in reteaua de socializare, s-a sustinut ca si eu si prefectul suntem “in eroare”, cine a fost “in eroare” a recunoscut in plenul sedintei. Nici eu si nici prefectul nu am fost “in eroare”, ci primarul localitatii, care a si cerut in sedinta, anularea hotararii de consiliu ce aproba regulamentul de concurs. Nu am sa insist asupra desemnarii de catre primar a persoanei care sa asigure interimatul pentru functia de manager al spitalului municipal (vacantata in urma pensionarii fostului manager), cine era favoritul PNL stia de cateva luni toata Valea Ariesului, nu a fost nicio surpriza.

Nu m-am opus desemnarii d-lui Adrian Antal ca manager al spitalului, il cunosc de multa vreme si personal consider ca are competentele necesare pentru o astfel de functie. Insa, voi urmari cu mare atentie ca dupa expirarea interimatului domniei sale sa fie organizat un concurs transparent si corect pentru ocuparea postului.

SC Domeniul Public SA Campia Turzii

S-a prezentat bilantul semestrial al societatii Domeniul Public, l-am felicitat pe directorul societatii Horatiu Mandrutiu, pentru rezultatele financiare obtinute. Dar pana la a prezenta acest lucru de catre unul dintre consilieri PNL, ca un mare succes al guvernarii PNL-UDMR-PPU-SL, e cale foarte, foarte lunga. Sa aduci laude pentru productivitatea muncii de la Domeniul Public, e ceva care chiar depaseste anumite competente, de altfel domnia sa nu prea stapanea subiectul pe care l-a abordat. Personal, in urma cu ceva timp am discutat cu d-l director si imi spunea de intentia de a-si da demisia si de dificultatile ce le intampina, datorate uzurii avansate a utilajelor (peste 98% ), lipsei unei statii de asfaltare si lipsei personalului calificat. Cu asemenea resurse limitate, poate sa-ti fie prieten oricine si orice, “raul, ramul, brazii si primarul”, ca nu ai cum sa ai o productivitate ridicata. Probabil, prezentarea bilantului a fost in scop de imagine.

Compania de Apa Aries

Subiectul care a tinut capul de afis al ultimelor zile a fost aprobarea planului de evolutie tarifara la serviciile apa, canal, conditie obligatorie de accesare a unui program de finantare de 160 milioane euro, din care aprox. 40 milioane euro, vor fi pentru localitatea noastra. O parte din consilieri din coalitia PNL-UDMR- PPU-SL au umplut presa si reteau de socializare de declaratii, ca este cel mai greu proiect de hotarare ce trebuie sa-l voteze de la investirea lor, ca le-a luat mult timp studierea problemei, ca apasa o responsabilitate imensa pe umerii lor, lucruri sustinute si in dezbaterea proiectului de hotarare.

Punctul meu de vedere este altul, poate si datorita faptului ca am lucrat la CAA. In urma cu cativa ani in Campia Turzii, Turda si comunele limitrofe, s-au accesat fonduri europene pentru reabilitarea si extinderea retelei de apa, canal si constructia unei statii de epurare. Pentru ca finantarea a acoperit partial necesitatile zonei, se doreste continuarea proiectului prin accesarea unei asistente financiare nerambursabile de 160 milioane de euro, din care 40 milioane aferenti Campiei Turzii (aprox. bugetul Campiei Turzii pe 4 ani). O conditie obligatorie, pentru a se asigura sustenabilitatea proiectului, este aprobarea planului de evolutie tarifara. Foarte simplu tot pentru mine, e poate un proiect cu care in calitate de consilier local nu te mai intalnesti nici daca esti ales pe viata consilier, cum sunt unii din consilierii actuali. Sa nu dormi noptile, sa te tangui pe facebook zile in sir ca nu stii ce decizie sa iei, e un lucru foarte, foarte ieftin.

Ca totul a fost cu substrat s-a dovedit in dezbaterile din plen, in care toata prestatia a fost una jalnica, fiind un atac al PNL-ului la adresa PSD-ului. Departe de mine gandul de a apara PSD-ul, sa se apere singuri, dar e de datoria mea de a apara conducerea si angajatii CAA, multi dintre ei fiindu-mi colegi de serviciu multi ani. Sa acuzi intr-o sedinta publica, avand si calitatea de consilier local, ca managementul societatii este prost si nu este in stare sa gestioneze asemenea fonduri, ca furnizeaza apa potabila de calitate foarte proasta , ca degeaba s-a construit statia de epurare ca nu functioneaza la parametrii adecvati, toate aceste acuze fiind facute fara a aduce argumente solide, personal cred ca s-a depasit limita legalului si dupa parerea mea, conducerea CAA trebuie sa ia atitudine, mai ales ca nu este prima data cand consilierul PNL respectiv face asemenea afirmatii.

Nu am sa inteleg niciodata, cum un consilier PNL voteaza impotriva proiectului, ascunzandu-se in spatele alegatorilor domniei sale, iar alt consilier local PNL voteaza proiectul, pentru ca alegatorii domniei sale i-au spus sa-l voteze. Alt lucru ce nu am putut sa-l inteleg este faptul ca, dupa o prezentare foarte documentata a consilierei PNL, domnia sa se abtine de la vot, ceea ce inseamna tot vot impotriva. Insa pe specialistul facebook din primarie, care a umplut toata presa si toata reteaua de socializare laudandu-se cat de responsabil a fost, il inteleg, domnia sa isi mai traieste inca odata copilaria jucandu-se “de-a viceprimarul”. Zero barat, pe majoritatea din consilieri ii intereseaza doar imaginea proprie, ii doare in cot de Campia Turzii.

Stimati cetateni din Campia Turzii, care nu v-ati suparat inca pe tot ce insemna politica si va calcati pe mandrie si mai mergeti pe viitor la vot, analizati bine ce persoane trimiteti in consiliu local, indiferent sub ce sigla de partid se ascund, ca la momentul actual ieftina tare este politica in Consiliul Local Campia Turzii!

Adrian MISCHIAN – consilier local Câmpia Turzii

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: