Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Gelu Florea: Când cineva manipulează, folosind minciuna ca argument, te întrebi... care-i scopul?!

kaufland 650x100 22.12

Cei de la T9 au declanșat o adevărată ”revoluție” pe internet, încercând să aducă oamenii să protesteze în fața Primăriei, pornind de la un subiect cu tentă de manipulare crasă, chiar mincinoasă! Dincolo de faptul că nu au reușit să ”convingă” decât 2 persoane (departe de mitingul vizat de ei, dar foarte aproape de impactul pe care-l mai au în comunitate), cred că merită o atenție modul manipulator în care au acționat, folosind minciuna ca argument de adevăr, motiv pentru care mă determină să întreb: care-i miza?!

 

În primul rând, au pus în discuție antagonismul dintre finanțarea mănăstirii și o iluzorie alocare de bani la spital. Ceea ce este fals, fiind doar o manipulare! Consiliul Local nu poate aloca bani, nicăieri, decât în măsura în care există o solicitare și există documentația aferentă! Pe ordinea de zi nu se afla o documentație care să stabilească unde merg banii, la mănăstire sau la spital! Pe lângă asta, la spital s-au alocat de vreo lună de zile 650.000 de lei. În baza unei solicitări și în baza unui proiect de milioane de lei, care vizează reabilitatea unității spitalicești și construirea unui nou corp. Nu știu câți dintre cei care și-au vărsat ura în spațiul public știau acest lucru...

Jocuri manipulatorii de genul celui lansat de T9 se puteau face multe! Puteam să spunem, de exemplu: unde vrei să meargă banii de la Zoo Turda, în buzunarele hoților pe care-i protejează T9 și Andrei Suciu sau la spitalul Turda (acolo fiind vorba de un jaf de vreo 3 milioane de lei)? Cred că realizați care ar fi fost răspunsul...  

În al doilea rând, au băgat bani mulți în promovarea mesajului antagonic (publicitate pe Facebook, nu numai la nivelul Turzii!), încercând astfel să-i dea ”amploare”. S-au folosit de unele date statistice false (în sensul că nu erau concludente pentru Turda), inclusiv în momentul în care le-au transmis consilierilor locali o adresă prin care încercau blocarea proiectului. De exemplu, au arătat că mesajul lor a avut un impact la 115.690 de persoane, când toți știm că Turda are (oficial) doar vreo 48.000 de persoane cu drept de vot (înscrise pe liste, dar efectiv nici nu sunt atâția!). Apoi, au spus că peste 1.000 de participanți și-au exprimat opțiunea în favoarea lor, când de fapt 1.000 nu era numărul, ci comentariile la acea postare distribuită la nivel național (au ajuns să comenteze și din Târgoviște, de exemplu, ca să nu zic și de cazuri de peste hotare!). Iar în cadrul comentariilor, se pot vedea cu ușurință și situații în care aceeași persoană are vreo 5 comentarii! Pe care ei le-au socotit... 5 persoane! Nu mai pun la socoteală faptul că o distinsă profesoară de la CNMV Turda a fost ”ejectată”, pentru că nu era întru totul de acord cu manipulările lor!

În al treilea rând, imediat după ședința de Consiliu Local, au postat un mesaj în care, cică, aleșii ar fi votat împotriva cetățenilor, revenind din nou cu antagonismul fals privind alocarea banilor.

Toate acestea reprezintă suficiente elemente încât să ne dăm seama că, de fapt, a început ”războiul electoral”. T9, la braț cu PNL (sau invers, deși în acest moment T9 pare a conduce dansul, iar PNL e doar pe post de ”parte dansată”), are o atitudine evidentă de organizație politică. Doar un naiv mai poate crede contrariul!

Nu e treaba mea modul în care se bălăcăresc politicienii. Chiar nu mă interesează! Dar, ca jurnalist, cred că eram dator să spun că toate astea nu sunt civism, ci politică pură! Politică la nivelul clasei politice românești! În care grupurile de interese își dau la gioale, iar fraierul de cetățean tot în categoria fraierilor rămâne! Însă, e drept, cartea de identitate mai are o ștampilă, că s-a prezentat la vot! 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...