marian morar
m install
nello construct

Matei Cristian: „Este o zi în care vorbim despre puterea de a învinge moartea prin curaj și demnitate, prin sacrificiu, pentru binele omenirii!”

zamblau eugen

Astăzi celebrăm eroii. Îi cinstim pe cei care au căzut în luptă pentru dreptate și libertate. Ne amintim de acești eroi cu mult respect și recunoștință și le mulțumim pentru sacrificiul pe care l-au făcut pentru a apăra țara și întregirea neamului.

 

În această zi importantă, marcăm și Ziua Înălțării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paști, așa cum s-a decretat în data de 4 mai 1920. Astăzi, 25 mai, în toate bisericile din țară și din străinătate se face pomenirea tuturor celor care au căzut pe câmpurile de luptă și se sărbătorește înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, trecerea în viața veșnică, după ce a învins moartea prin patimile Crucii. Este o zi în care vorbim despre puterea de a învinge moartea prin curaj și demnitate, prin sacrificiu, pentru binele omenirii.

Suntem și vom rămâne mereu recunoscători acestor oameni care în numele unor idealuri și a unor valori spirituale fundamentale, au contribuit la dezvoltarea noastră ca popor, ca națiune, ca oameni.

Vă spun astăzi, dragii mei, că este extrem de important să nu ne detasăm niciodată, nici unul dintre noi, de aceste valori pentru care predecesorii noștri s-au jertfit. Să fim mereu verticali, buni, curajoși și muncitori. Aceasta este mulțumirea pe care o putem oferi acestor eroi care au murit în luptă pentru libertatea noastră. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să facem lumea aceasta un loc mai bun.

Sper ca încărcătura și emoția acestei importante zile să pătrundă în sufletele voastre! Odihnă veșnică eroilor neamului nostru! Hristos s-a înălțat!

Primarul municipiului Turda – Matei Cristian

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2