Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Cristina Burciu: Creștere a PIB-ului mai mare decât estimările, după 3 luni de politici fiscale și sociale!

kaufland 650x100 22.12

După 3 luni de politici fiscale şi sociale cum nu a mai avut România de mult, în sensul bun al cuvântului, Institutul Național de Statistică a anunțat o creștere a PIB, în primul trimestru al anului de 5,7 % fața de aceeași perioadă a anului trecut.

 

România a înregistrat în primul trimestru cea mai mare creștere din Uniunea Europeană atât față de trimestrul precedent, cât și față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest clasament, România este urmată de Polonia (4,1%), Letonia (3,9%) și Ungaria (3,7%).

INS prezintă rezultatele reale ale economiei. Toate estimările anterioare ale BNR, FMI, CE, BERD au fost doar aproximări care s-au dovedit mai pesimiste decât realitatea.

În acest trimestru au avut loc majorări consistente de pensii și salarii și reduceri sau eliminări de taxe și impozite. În același timp, România a avut cea mai mică inflație din Uniunea Europeană. Asta înseamnă creșterea reală a nivelului de trai din România.

Performanța economică este rezultatul aplicării măsurilor promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare precum majorarea salariului minim, creșterea salariilor din sănătate, educație și administrație, eliminarea celor 102 taxe parafiscale, reducerea TVA de la 20% la 19%, reducerea accizelor cu 18%-20%, eliminarea impozitului pe construcțiile speciale, eliminarea impozitului pe transferul proprietăților cu valoare mai mică de 450.000 lei, eliminarea CASS aplicată tuturor pensiilor.

O contribuție majoră la performanța economică a țării a avut-o acordarea la timp a subvențiilor în agricultură, de peste 2,2 miliarde euro – cu peste 750% mai mult decât subvențiile agricole acordate în primul trimestru al anului trecut.

Cristina BURCIU - Deputat PSD în Parlamentul României

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...