Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Mircea Irimie: LA MULTI ANI de Ziua Internațională a Familiei !

kaufland 650x100 22.12

Țarile din intreaga lume sarbatoresc in data de 15 mai a fiecarui an, Ziua Internationala a Familiei, instituita de Adunarea Generala a ONU, pe data de 20 septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romaniei, 15 mai este oficial si Ziua Familiei Romane.

 

Crearea unei familii reprezinta un pas important in viata fiecaruia dintre noi. Ea reprezinta mediul in care venim pe lume, in care crestem, ne dezvoltam si ne formam la randul nostru o alta familie.

Ca institutie, familia confera stabilitate si continuitate unei societati, de aceea este protejata prin legi scrise si nescrise. Statul isi asuma responsabilitatea legiferarii relatiilor dintre parteneri in scopul intemeierii unei familii iar Biserica, institutie a Statului, consfinteste momentele importante pentru evolutia unei familii prin Botez si Cununie, doua dintre cele 7 Sfinte Taine.

Creștinul a asezat intotdeauna la temelia valorilor sale, respectul si grija pentru familie. A promovat si va promova in continuare, prin toate parghiile oferite de lege, ideea ca o buna constiinta a apartenentei sociale porneste de jos in sus, de la valorile pe care le instituie in mod traditional familia.

De Ziua Internationala a Familiei, urez tuturor familiilor “LA MULTI ANI!” cu intelegere, iubire, comunicare si respect. De asemenea, imi doresc ca din ce in ce mai multi tineri sa constientizeze importanta familiei in societate si la momentul potrivit pentru fiecare, sa-si asume responsabilitatea intemeierii unei familii capabile de a transmite principii solide si valori autentice generatiilor viitoare !

Secretar de Stat
Mircea Vicențiu Irimie


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...