Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Cristian Matei: „Mesajul meu astăzi, pentru voi dragi turdeni, este să rămânem o echipă!”

kaufland 650x100 22.12

Marcăm astăzi împreună o zi istorică, extrem de importantă, cu o mare consistență. Această zi, data de 9 mai, este de fapt o triplă sărbătoare. Se împlinesc 140 de ani de când Statul Român îşi proclama independența. 9 mai 1877 a fost apogeul unor eforturi însemnate şi susținute, o desprindere definitivă de suzeranitatea otomană. A fost momentul în care Mihail Kogălniceanu declara că "suntem independenți! Suntem națiune de sine stătătoare!".

 

9 mai 1945. Momentul în care Aliații au obținut victoria în fața Germaniei naziste în cel de-al Doilea Razboi Mondial! Moment în care s-a pus capăt celei mai devastatoare conflagrații din istoria Europei. 

De 67 de ani, În fiecare an, data de 9 mai este ziua în care sărbătorim unitatea prin diversitate. Este ziua în care a luat naştere Uniunea Europeana, ziua istorică în care ministrul francez de externe Robert Schuman propunea un plan de colaborare între două mari puteri: Franța şi Germania. Printr-o uniune de forțe s-a ajuns la politica unitara pe care o are astăzi Europa! Vedem acum cât de important este fiecare actor, cât de multă consistență şi greutate are termenul "echipă"!

Toate aceste reuşite istorice si nu numai, au fost realizate în echipă!

Mesajul meu astăzi, pentru voi dragi turdeni, este să rămânem o echipă. În această triplă sărbătoare, în care este vorba despre oameni care au avut curaj şi care şi-au unit forțele într-un scop comun, se cuvine să reflectăm asupra acestei idei şi să ne amintim mereu ca doar împreună, unii alături de alții, suntem o forță!

Cristian Matei - Primarul Municipiului Turda

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...