Live Video
 

CURS APPETISER, Bonn, Germania, 14-18 FEBRUARIE 2017 - 3 Pași ai unei EXPERIENȚE ERASMUS

modulo 550

terran 650

Experiența Erasmus nu se povestește ci, mai degrabă se trăiește... Am așezat, în perioada 14-18 februarie 2017, pe ”portativul” lui Ludwig van Beethoven din Bonn, Germania, cele mai ”înalte note” experiențiale ale Cursului Appetiser, în calitate de membru al Asociației YOUTHOPOLIS, Drobeta Turnu Severin, dar și în calitate de dascăl al Liceului Teoretic ”Pavel Dan”, Câmpia Turzii.

Am explorat o lume nouă, am învățat să ascult opinii diferite, am socializat, m-am integrat într-un mediu intercultural și mi-am definit dezideratului de a implica tinerii (din comunitatea mea locală) în diverse activități Erasmus sau de tineret și de a împărtăși cu aceștia noi experiențe.

Organizarea cursului a fost foarte bine gândită (resurse materiale-conținuturi informaționale scriptice, respectiv informatice, resurse umane- traineri și diversitatea și interculturalitatea cursanților, resurse de timp- plaja orară a cursului, dar și resurse culinare multitradiționale), evidențiind un echilibru între teorie și învățare practică, sarcini de lucru individuale (aplicate în exerciții precum: Human Bingo), experiențe locale, naționale sau europene (prezentarea asociației de proveniență, schimburi de bune practici), lucrul și cooperarea în grup, formatori activi, cursanți interactivi și atmosfera de lucru inspirațională și prietenoasă.

Programul a respectat agenda cursului, respectiv-ziua I-activitatea ”Să ne cunoaștem”; ziua 2-activitățile- Introducere APPETISER; Structura Programelor Acțiunea CHEIE 1, 2, 3; Sharing of experiences; Seară interculturală; primirea a The Recipebook of Appetiser în vederea unei evaluări continue; ziua 3-activitățile- sesiune EVS, Yothpass, Good practices.

Activitatea trainerilor Eylem Certel și Sakiz Krezios a fost foarte bine pregătită, evidențiind profesionalism și motivație înaltă cursanților.

Activitatea de formare APETTISER, ca primă experiență, a fost în primul rând, una de învățare prin practică, unde am dobândit competențe de management de proiect, de organizare a unui schimb de tineret, dar și de comunicare în limba engleză.

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...