fbpx

 
 
Scrie un comentariu

N-am înţeles niciodată de ce unii îşi doresc să ajungă în Consiliul Local. Pentru influenţă? Pentru că sunt aproape de cei care au „pâinea şi cuţitul”? Pentru fudulie? Din orgoliu? Pentru diverse avantaje? Sau pentru că, pur şi simplu, aşa au chef?

 

Întrebările mi-au revenit în minte în momentul în care am analizat debutul activităţii actualului Consiliu Local. Şi am rămas şocat să constat că există consilieri care au mai multe absenţe în comparaţie cu prezenţele la şedinţele de Consiliu Local! Şi asta n-ar fi nimic: pe lângă absenţe, respectivii consilieri se remarcă şi la capitolul lipsei de iniţiativă. Cum s-ar spune, îi cam doare-n cot de electorat...

 

Decepţia mai mare este în momentul în care îi analizezi, ca oameni. Cei doi liberali, Ioan Berchişan şi Virgil Pop, sunt amândoi oameni de afaceri (cel de-al doilea fiind jurist de meserie). Oameni care au avut succese în viaţă şi oameni de la care, cel puţin teoretic, te aşteptai să transpună din experienţa lor în folosul comunităţii, prin iniţiative legislative. Sau măcar prin prezenţă! Însă, neimplicarea lor în bunul mers al lucrurilor ridică un mare semn de întrebare. Tot aşa cum se ridică şi în cazul consilierului PSD Cristian Matei. Şi el un prosper om de afaceri, care a repurtat numeroase succese în activitatea sa economică, care i-au adus o anumită bunăstare în familie.

 

În campania electorală am auzit tot felul de variante de „mai bine”, de mi s-a acrit de la atât „bine”. Fiecare avea propria variantă, de alegătorii erau puşi în faţa unei alegeri de genul: vrei binele ăsta sau celălalt? Acum, cei care erau atât de prezenţi pe străzi, trâmbiţându-şi soluţiile de „mai bine”, promiţându-le alegătorilor că le vor reprezenta interesele, au devenit nepăsători. Să înţeleg că nu mai există probleme? Sau că ei nu au soluţii la problemele existente? Sau că problemele au rămas doar în sarcina administraţiei PD-L, formaţiune care pare singura interesată de prezenţă şi implicare în actul de administrare local, conform monitorizării indicatorilor de performanţă ai aleşilor?

 

Hmm... Şi, totuşi: pentru ce au fost aleşi cei care contabilizează absenţe şi lipsă de iniţiativă?!

 

Un om politic bun, chiar la nivel local, nu are cum să fie cel care stă pe margine şi critică, ci cel care intră în „joc”, chiar cu riscul de a greşi. E ca la fotbal. Spectatorul, oricât de critic şi de priceput poate părea, în teren nu va fi niciodată mai bun decât jucătorul! Ori, victoriile sunt aduse prin intermediul jucătorilor...

(Opinie publicată în săptămânalul local Obiectivul de Arieş)

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate