fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Am avut bucuria de a participa în calitate de consilier local la spectacolul dedicat Unirii Principatelor Române, organizat de către Primaria şi Consiliul Local Turda în colaborare cu Casa Municipala de Cultura. Un spectacol care a reunit pe scena formaţii şi artişti locali, care prin talentul lor m-au făcut mândru că sunt român. De aceea, ma simt obligat sa scriu cateva randuri despre aceasta sarbatoare nationala.

Azi, 24 ianuarie, sărbătorim două mari simboluri ale istoriei poporului român: actul Unirii care a pus bazele României Moderne și personalitatea marelui domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti - Alexandru loan Cuza.

Atunci, în 1859, locuitorii celor două principate au arătat că pot fi artizanii propriului destin prin stabilirea unui ţel comun care a condus la o singură adunare, un singur guvern și un frumos nume: ROMÂNIA!

A fost o zi care ne-a permis să reflectăm la semnificaţia acestui moment istoric şi să înţelegem că România suntem fiecare dintre noi şi toţi împreună „uniţi în cuget şi-n simţiri”.

Dragi turdeni, să nu uitaţi niciodată că puterea unei naţiuni stă în idealurile care o animă!

La mulţi ani, România!

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate