fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Azi in Campia Turzii de la cel cu tata in gura pana la cel cu barba sura inclusiv politicienii de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga considera ca prioritatea prioritatilor este crearea de noi locuri de munca, lucru spus in gura mare si chiar cu disperare intr-o anume imprejurare. Si pentru acest aspect toti se dau cu capul de pereti si prin ziare de-ti vine sa le cazi la picioare.

Pana aici totul e perfect daca nu ar fi un defect. Un defect in general dar al clasei politice in special. Una zice alta face ca asa ei ii place.

Clasa politica in general si autoritatile in special nu pot crea direct locuri de munca dar te pot ajuta pe tine intreprinzator privat care vrei sa investesti pentru tine si comunitate ca sa vem fiecare de toate. Tu un profit, cetateanul un venit si primaria un buget cat de cat cochet.

Dar cand e de facut ceva concret in acest sens politicianul cel destept si plin de bune intentii uita de declaratii si prioritati si iti infige cutitul in spate daca se poate pana la moarte.

1. TAXE SI IMPOZITE LOCALE

Nu mai aduc aminte de parodia din sedinta de CL cand vii cu acte, vezi doamne gresit redactate, propui un amendament care chipurile nu trece iar dupa un sfert de ora mai convoci o sedinta de CL si ca o minune in unanimitate se da lovitura de gratie persoanelor juridice. Am inteles, „ISCT” s-a inchis, populatia „saracita” ??? reducem la maxim impozitarea cladirilor pentru aceasta. Am inteles ca la buget trebuie sa vina si bani de undeva. Dar nu poti sa iai mult la putini, nu are nici o logica. Si cel mai mic buticar stie ca daca vrea o afacere sanatoasa pe termen lung profitul trebuie sa-l faca din rulaj nu din preturi mari. Daca ai avut o marja de la 0,2% la 1,3% nu zic sa fi stabilit min 0,2% dar nici 1,1%. Era suficent sa fi stabilit o cota in prima jumatate undeva la maxim 0,6%. Dar, in conditiile in care la Turda, care este la 10km de Campia Turzii,cota este de 0,3% pun intrebarea: Unde se vor opri viitorii potentiali investitori ? Asadar aplicam 1,1% la nimic decat 0,3% la ceva. Concret, contributii viitoare la buget zero. Deci logic, ca sa atragi investitori trebuia stabilita o cota sub cea stabilita la Turda. Pe cei care i-ai prins cu cladiri construite deja ii obligi sa cresca chiriile, chiriasii se vad obligati sa mareasca preturile sau vor pleca. Proprietarii vor ramane fara obiectul „muncii”. In concluzie la sfarsitul lantului „trofic” este tot cetateanul care va iesi in pierdere.

2. PIATA INDUSTRIALA DIN ZIUA DE MIERCURI

Si in special cea din zona targului de animale. De multi ani proprietarii de afaceri cu comert atrag atentia ca acea piata este o oaza de evaziune fiscala care ii sugruma pe comerciantii de buna credinta din oras. In afara de acea taxa modica de ocupare a domeniului public platita la intrarea in targ bugetul local nu se alege cu nimic. Nici cu impozite pe cladiri, nici cu venituri din TVA, nici cu venituri din impozite pe salarii, etc. Dimpotriva diminueaza cifra de afaceri a comerciantilor de buna credinta din oras care astfel au creat locuri de munca platesc taxe si impozite locale, etc. Chiar si in cazul produselor second hand, o sa-mi spuneti ca e piata de vechituri si ca fiecare isi vinde lucrurile din gospodarie de care nu mai are nevoie. Trebuie sa fim considerati redusi mintali daca s-ar da o asemenea explicatie. De unde intr-o gospodarie chiar cu un numar mare de membrii cum sunt cele a le cetatenilor care vand in piata poate rezulta zeci si chiar sute de articole de incaltaminte, imbracaminte sau obiecte industriale. E comert in toata regula.

Deci stimati politicieni de la stanga pana la dreapta si de la dreapta pana la stanga nu va acuz nici de rele intentii nici de incomptenta sau de lipsa de cunostinte despre afaceri. Eu exprim un punct de vedere al unui simplu cetatean cu o mica afacere, punct de vedere impartasit si de clientii mei business cu care vin in contact.

Eu nu sunt afectat direct, nu am cladiri in proprietate pe firma, spatiul in care imi desfasor activitatea este proprietatea unei persoane fizice, in apartament nu desfasor activitati economice dar voi fi afectat ca cetatean. Daca vreti sa tineti cont de punctul meu de vedere este bine daca nu iar este bine.

Dar sa nu va mire ca atunci cand o sa ne cereti votul acesta va fi dat celui care va sti sa reprezinte cu adevarat si concret interesele cetatenilor din oras nu numai declarativ.

Pana la vot aveti toata consideratia mea!!!

Florin-Liviu TALOȘ

Intreprinzător privat

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate