fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Statutul de incompatibilitate în care se află David Ciceo, director general și președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, cu începere din anul 2011, data intrării în vigoare a O.U.G. 109, a fost confirmat prin adresele a trei instituții de prim rang ale statului: Ministerul Justiției, Ministerul  Finanțelor Publice  și Ministerul Transporturilor. Adevărul are obiceiul de a ieși la suprafață, minciuna are întotdeauna picioare scurte și timpul dă dreptate celor care au răbdare să aștepte. Iar voința politică și încrengătura de amiciții politice din județ nu mai poate să eludeze legea, indiferent de mizeriile politice și mass media pe care a trebuit să le suport în ultima vreme. Poate se învață și în județul Cluj că legea trebuie aplicată și că s-a dus vremea grupurilor de interese pe bani publici.

Articolul 19 al O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice precizează foarte clar faptul că “În cazul delegării atribuţiilor de conducere, potrivit dispoziţiilor art. 18, preşedintele consiliului de administraţie nu poate fi numit şi director general al regiei autonome”. Doar că, prin minciună și eludând în mod premeditat aceste prevederi, David Ciceo a rămas, din 2011 până acum – sub trei președinți ai Consiliului Judeţean Cluj, atât director, cât şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Nu știu cum a reușit să fenteze legea sub ultimii preşedinţi, știu cum și-a premeditat acțiunile în 2014, când a mințit în fața Consiliului Judeţean Cluj, invocând o lege mai veche (HG 398/1997) ale cărei prevederi fuseseră abrogate de legea mai nouă (O.U.G. 109/2011) și a forțat adoptarea HCJ Cluj nr. 46/2014 - prin care a fost aprobată Organigrama, Statutul de funcţii şi Regulamentul de organizare şi funcţionare pentru Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. Nu s-a ținut cont de faptul că legea superioară are întâietate faţă de cea inferioară (O.U.G. fiind superioară unei H.G.) şi că legea mai recentă primează faţă de legea mai veche (O.U.G. fiind din 2011, iar H.G. din 1997), au primat minciunile și amicițiile politice ale incompatibilului director și președinte de CA, David Ciceo, așa că acesta a rămas să abuzeze de ambele funcții.

Având în vedere faptul că trei instituţii ale statului, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Transporturilor şi-au exprimat punctul de vedere în această speţă, punctând că se aplică prevederile O.U.G. 109 şi că un preşedinte de C.A. nu poate fi şi director executiv, îl rog pe senatorul Marius Nicoară care, este posibil, să fi fost deseori dezinformat, aşa cum a fost dezinformat în legătură cu proiectul de transport intermodal şi cu faptul că eu aş sabota Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj - altfel nu îmi explic cum a devenit un fervent susținător în public al lui David Ciceo, chiar și în situații în care instituții ale statului au declarat oficial că acesta și acțiuni ale sale sunt obiectul și subiectul unui dosar penal - să aibă o poziție publică și cu privire la această incompatibilitate și la faptul că aceasta a fost susținută, în ciuda evidenței, de către diverși politicieni și consilieri județeni, foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean Cluj, la fel cum a avut-o şi când a fost vorba de mine. La fel cum, în ciuda evidenței, deși timpul a dovedit că am avut dreptate să procedez cum am procedat, aceeași politicieni și consilieri județeni au susținut poziția lui Mircea Avram cu privire la RAADPP.

Deci, după cum s-a dovedit că am avut dreptate în ceea ce priveşte R.A.A.D.P.P., proiectul privind transportul intermodal şi alte proiecte ale Consiliului Judeţean sau ale regiilor subordonate, rampa temporară, depozitul de deşeuri şi O.U.G. 109, urmează Cluj Arena şi altele.

Rog respectuos senatorii, consilierii judeţeni, preşedinţii de organizaţii să se ocupe de problemele lor personale sau de cele pentru care au fost aleşi sau să vină să ajute Consiliul Judeţean cu banii de la Guvern sau să contribuie la deblocarea anumitor proiecte pe bani judeţeni sau europeni ori să iasă public pentru ca unele regii sau directori să reglementeze anumite situaţii ale instituţiilor pe care le conduc. Totodată, îi invit să mă interpeleze pe probleme legate de Consiliul Judeţean, de falsuri, blocări, furturi şi regii care nu răspund la adrese ale Consiliului Judeţean, studii de fezabilitate de milioane de euro ţinute în dulapurile Consiliului Judeţean sau ale regiilor, autorizaţii de construcţie emise în regim de urgenţă, declaraţii pe proprie răspundere, acte adiţionale de zeci de milioane de euro, rapoarte de audit sau ale Curţii de Conturi, prejudicii de milioane de euro, regii care alocă bani publici unei anumite părţi a presei pentru a face presiune pe conducerea Consiliului Judeţean, case de avocatură ce câştigă bani frumoşi etc, etc, etc.

În ceea ce priveşte problemele mele personale, toate la timpul lor. Eu răspund electoratului, nu celor ce, în loc să  se preocupe de adevăratele probleme ale Consiliului Judeţean Cluj, încearcă să abată atenţia asupra mea, susţinuţi fiind de diverse interese, oameni de afaceri, foşti şi actuali poliţişti, procurori, judecători şi avocaţi. 

Mihai Seplecan

Președintele Consiliului Judeţean  Cluj

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate