m install
petlinii
nello construct

Mircea Irimie: Mesaj de Ziua Armatei Române

zamblau eugen
floris

În istoria sa bogată, România şi-a creat de-a lungul timpului vaste tradiţii culturale, religioase, familiale şi militare, un adevărat cult pentru eroii neamului care au contribuit cu jertfă de viaţă, la realizarea idealurilor naţionale de unitate şi independenţă.

Armata Română s-a născut din sânul unui popor nevoit să-şi apere identitatea şi independenţa naţională în faţa vrăjmaşilor, având rolul de scut, de respingere şi de înlăturare a pericolului extern. Acum 71 de ani, la 25 octombrie 1944, soldaţii români reuşeau să atingă graniţele fireşti şi să reîntregească hotarele României, după ce Transilvania fusese smulsă din trupul patriei prin Dictatul de la Viena. Ziua de 25 octombrie reprezintă un simbol al tuturor bătăliilor, al tuturor eroilor neamului românesc care au luptat pentru unitate, independenţă, suveranitate şi integritate teritorială.

Astăzi, Armata Română este o componentă vie a societăţii româneşti şi se bucură în continuare de încrederea şi simpatia populaţiei. Mai mult decât atât, este factor decisiv la conturarea unei imagini pozitive a României în afara graniţelor,  prin seriozitate, abnegatie  şi profesionalism. Pe scena internaţională, soldaţii români au demonstrat că pot concura cu specialiştii celor mai puternice state şi că pot impune respect datorită pregătirii lor excepţionale la nivelul standardelor impuse de aderarea ţării noastre la NATO şi Uniunea Europeană.

Acum, ca şi la 1 Decembrie 1918, când mulţi români s-au înrolat din proprie iniţativă fără a mai aştepta ordinele de chemare pentru  a susţine şi a apăra Marea Unire, mulţi tineri îşi doresc să urmeze o carieră militară, urmând cursurile liceelor militare sau ale unor forme superioare de învăţământ.

Istoria a demonstrat că în momentele de răscruce, poporul şi-a încredinţat soarta în mâinile brave ale soldaţilor români. Şi nu au greşit! Ei sunt cei cărora le datorăm  pacea zilelor noastre, datorită lor suntem pe acest pământ drag şi ne numim cu mândrie “români”. Lor le dedic astăzi versurile marelui poet Vasile Alecsandri, din poezia “Oda ostaşilor români”:

“Pas dar! pas tot înainte! timpul vechi din nou zoreşte!
Viitorul României dat-a mugur ce-ncolteşte!
O, copii! de voi sunt mândru, simt acea mândrie mare
Care creşte cu mărirea unui neam în deşteptare.
Mi-am văzut visul cu ochii, de-acum pot să mor ferice!
Astăzi lumea ne cunoaşte: Român zice, Viteaz zice.”

În această zi de sărbătoare, adresez sincere felicitări întregului personal militar, cadrelor militare în rezervă şi veteranilor de război, urându-le multă sănătate, bucurii, împliniri familiale şi profesionale şi succes în nobila misiune de menţinere a unităţii şi independenţei naţionale.

LA MULŢI ANI, ARMATEI ROMÂNE!

Cu deosebit respect,

Deputat ALDE de Turda,

Mircea Vicenţiu Irimie

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: