fbpx

 
 
Scrie un comentariu

În toamna aceasta se poartă una dintre cele mai importante bătălii politice pentru modernizarea ţării şi pentru viitorul prosper al neamului românesc. Este vorba de adoptarea Legii votului prin corespondenţă, proiect de lege depus în Parlament de către PNL, încă de la începutul acestui an. Proiect de reformă politică majoră care, tot de atunci, este blocat şi sabotat de majoritatea pesedistă. Menţionăm că PNL a discutat și agreat acest proiect cu organizațiile și reprezentanții românilor din Diaspora, reprezentanții ambasadelor, precum și cu Autoritatea Electorală Permanentă. În felul acesta PNL și-a asumat elaborarea unei legi care să vină în sprijinul cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, ca o alternativă la exprimarea, fără constrângeri, a unui drept constituţional – respectiv dreptul de vot. PNL nu uită, nu iartă şi vrea să le facă dreptate românilor din Diaspora, umiliți de PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Obiectivul PNL este ca niciun român, oriunde s-ar afla, să nu mai fie împiedicat să voteze, ba mai mult să i se garanteze dreptul şi accesul facil la vot. 

Este o urgență adoptarea acestui proiect de lege, pentru că la alegerile parlamentare de anul viitor votul românilor din afara granițelor să nu mai fie obstrucționat. Proiectul PNL este unul închegat, simplu și funcţional, care garantează secretul votului. Votul prin corespondență propus de PNL este la cheie, cuprinde atât principiile, cât și mecanismele rodate în democrațiile consolidate. Votul prin corespondenţă reprezintă modul în care România îi recunoaşte pe românii din străinătate drept cetăţeni deplini, egali, şi NU cetăţeni de mâna a doua în ţara de origine.

Principiul esenţial al acestei legi este că românii din străinătate nu vor mai fi nevoiţi să cheltuiască sume mari de bani, timp şi energie pentru a vota, procedura devenind una simplă şi susţinută financiar de la buget. Costul estimat al votului prin corespondenţă, în urmă unei simulări, este de 4-5 euro de alegător. În felul acesta, milioane de români nevoiţi să plece-n lumea mare, vor fi readuşi să hotărăscă asupra treburilor ţării, iar România şi democraţia noastră vor avea de câştigat mai ales din experienţa de viaţă şi de muncă a românilor care au cunoscut alte culturi, sisteme de muncă şi organizare înaintate, occidentale. Aceşti electori nu vor fi niciodată cumpăraţi şi înşelaţi prin „darurile” electorale şi metodele manipulatoare ale baroniadei roşii.

De aceea PSD se luptă din răsputeri să blocheze proiectul liberal de modernizare a politicii româneşti. PSD ştie că odată adoptată legea votului prin corespondenţă, sfârşitul său e mai aproape iar dictatura baronilor neo-comunişti se va sfărma sub presiunea voinţei românilor de a avea o ţară modernă, civilizată şi prosperă.

Elena-Ramona Uioreanu

Deputat PNL Cluj

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate