m install
petlinii
nello construct

Mircea Irimie: Dacă vorbim despre candidaţii supuşi sondajului, putem constata un oarecare echilibru care oferă şanse oarecum egale mai multora

floris

Dragi Turdeni, sondajul care a fost recent publicat pe site-ul local TurdaNews, mă onorează peste orice măsură. Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi acordat încrederea, prin votul dumneavoastră mi-aţi reconfirmat faptul că munca mea în slujba comunităţii este cu folos.

Le mulţumesc şi celor care nu mi-au acordat încrederea, căci votul lor îmi arată că trebuie să muncesc mai mult şi cu rezultate mai bune pentru a le câştiga şi dumnealor încrederea .

Sondajul care clasează ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) la Turda ca a doua forţă politică locală, nu ne oferă o recompensă, ci dimpotrivă, ne obligă pe toţi membrii partidului deopotrivă, la mai multă implicare, cu mai multe rezultate prin care să confirmăm faptul că suntem un vector politic puternic, capabil de a munci într-un mod responsabil pentru destinul municipiului  nostru în contextul unor politici moderne, europene, care să transforme Turda  într-un oraş curat, civilizat, modernizat, în care, într-un climat de siguranţă şi şansă a fiecăruia dintre noi, să putem implementa împreună strategii care să pună în valoare întreg potenţialul extraordinar de care dispunem.

Le mulţumesc colegilor mei din ALDE şi simpatizanţilor care mi-au fost alături şi m-au susţinut în toată activitatea prin idei, muncă, efort şi mai ales prin spiritul de echipă, aşa cum numai într-un partid modern există astăzi.

Ştim cu toţii că ALDE este un partid modern constituit pe model european în care factor de decizie este fiecare membru şi nu doar liderii partidului. ALDE este rezultatul fuziunii dintre PC şi PLR, avându-i în calitate de copreşedinti pe domnii CĂLIN POPESCU TĂRICEANU – Preşedintele Senatului si DANIEL CONSTANTIN – Ministrul Agriculturii.

În ALDE se regăseşte doctrina conservatoare care păstrează şi promovează adevăratele valori româneşti: credinţa, familia, datinile  şi  obiceiurile, meştesugul şi folclorul şi tot ceea ce înseamnă România de astăzi şi de mii de ani, dar şi doctrina liberală care într-o politică moderna conduc la consolidarea clasei mijlocii prin susţinerea  investiţiilor şi crearea de locuri de muncă dar şi prin susţinerea profesiilor liberale şi întărirea capitalului autohton.

Procentul de 13,9 % pe care ALDE îl deţine astăzi în politica turdeană, confirmă o evoluţie pozitivă, constantă şi sigură, ţinând cont de actualul procentaj şi de rezultatul PC din 2012, de doar 4,78 %.

În ceea ce mă priveşte,  rezultatul de 17,9 % pentru candidatura la postul de Primar al Municipiului Turda, mă onorează cu atât mai mult, datorită calităţii şi potenţialului fiecăruia dintre posibilii candidaţi sondaţi şi declar public stima şi respectul meu pentru fiecare în parte.

În ceea ce priveşte clasamentul partidelor politice, în “pole position” se află marele PNL (35,5 %) rezultat în urma fuziunii dintre PDL şi PNL, ambele având un istoric puternic la Turda, impunându-se de-a lungul timpului atât la conducerea Primariei dar şi în diverse funcţii de conducere. La şansa de a conduce Primaria Turda in mandatul 2016 – 2020, lucrurile stau puţin diferit. În privinţa procentului rezultat în urma sondării cetăţenilor, celor trei reprezentanţi-candidaţi ai PNL, le revine un scor total de 36,5 %. Dacă aplicăm procentele obţinute de fiecare dintre cei trei candidaţi în parte, la rezultatul final calculele arată astfel: 

Tudor Ştefănie  – 17,26%

Cristian Felezeu – 9,96%

Bogdan Bulgaria –  9,30%

Este clar în acest moment că dacă vorbim despre partide politice, şansele cele mai mari le deţine PNL, dar dacă vorbim despre candidaţii supuşi sondajului, putem constata un oarecare echilibru care oferă şanse oarecum egale mai multora. 

Rămâne să vedem în continuare cum se va impune fiecare dintre candidaţi şi ce alianţe se vor face în perioada preelectorală, care să conducă la influenţarea intenţiei de vot într-o direcţie sau alta. 

În final, doresc să multumesc tuturor reprezentanţilor mass-media care prin intermediul informaţiei au creat punţi de legatură între toţi cetăţenii, indiferent de funcţie sau statut social. 

Dar in mod  special doresc să vă mulţumesc dumneavoastră, tuturor turdenilor şi nu numai, şi vă invit să fiţi alături de noi, ALDE TURDA,  ca membri sau ca simpatizanţi  pentru a fi parte din politicile şi deciziile care să conducă la transformarea oraşului în care trăim, într-un oraş modern, european, pentru noi şi copiii noştri şi pentru viitorul tuturor .

Deputat ALDE de Turda,

Mircea Vicenţiu Irimie

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: