fbpx

Scrie un comentariu

Controalele ANAF din ultima perioadă au avut efecte în piaţă: în primele 3 luni din 2015 numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În valoare nominală, asta înseamnă o creştere cu 5.441 de unităţi, ajungându-se la un total de 27.740 unităţi.

De asemenea, gradul de conformare voluntară a crescut cu circa 20%, veniturile colectate de ANAF situându-se mult deasupra programului de încasări. În 2014, 90% dintre cazurile instrumentate de Direcţia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procentul dosarelor de peste 1 milion de euro a reprezentat 87% din total sesizări penale înaintate organelor de anchetă. Nimeni nu şi-a propus să comită abuzuri împotriva micilor întreprinzători.

Premierul Victor Ponta a anunţat că vor fi operate modificări legislative, astfel încât în cazul firmelor la care vor fi găsite diferenţe de plus/minus 300 de RON în casă sau în contabilitate nu se va mai dispune suspendarea activităţii (n.a. modificare intrudusă deja în legislație), ci doar amendă. ANAF va putea suspenda activitatea unei firme abia după ce va da două amenzi.

De altfel, "marele apărător al statului de drept", Monica Macovei, s-a alăturat acestei campanii împotriva instituţiilor statului, cerând pichetarea sediilor ANAF. Este trist că aceia care se află în atenţia ANAF încearcă să se ascundă în spatele unor cazuri prezentate trunchiat, pentru a decredibiliza lupta împotriva evaziunii fiscale.

Vedem tăcerea suspectă a noului PDL pe acest subiect, deşi au acum oportunitatea de a arăta că susţin instituţiile statului. Nu e de mirare, în fond, cei de la noul PDL l-au numit şi susţinut în funcţie în fruntea ANAF, când au fost la guvernare, pe Sorin Blejnar, anchetat acum tocmai pentru evaziune fiscală şi trafic de combustibil.

Deputat PC Câmpia Turzii, Ioan MOLDOVAN

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate