fbpx

Scrie un comentariu

Referitor la ultimele articole aparute in unele publicatii locale privind alocarea sumei de 4,5 milioane lei Spitalului Municipal Turda de catre Ministerul Sanatatii, doresc sa aduc precizari suplimentare si detalii care sa reflecte intr-un mod cat mai corect demersurile si actiunile care au stat la baza acestei considerabile reusite.

In data de 20.03.2015, Partidul Conservator Turda a facut public prin intermediul mass-mediei locale, un comunicat de presa prin care anunta alocarea sumei de 4,5 milioane lei Spitalului Municipal Turda pentru lucrari de reparatii si reabilitare a pavilionului central, ca urmare a demersurilor repetate pe care le-am facut la Ministerul Sanatatii.

In sedinta Biroului Executiv al Partidului Conservator Turda din data  de 19.03.2015, am prezentat faptul ca Spitalul Municipal Turda va beneficia de suma respectiva iar la baza acestei comunicari au stat instiintarea Directiei de Sanatate Publica Cluj de catre Ministerul Sanatatii, privind alocarea sumei de  4,5 milioane lei pentru lucrari de reabilitare, document cu numar  de inregistrare NB/2105/09.03.2015 si intrata in DSP Cluj cu nr.1386/09.03.2015, precum si instiintarea Spitalului Municipal Turda de catre Directia de Sanatate Publica Cluj, din data de 19.03.2015 prin care se face cunoscut faptul ca in baza Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 230/2015, Spitalul Municipal Turda va beneficia de o finantare de 4,5 milioane lei pentru reparatii capitale.

Aceste documente au stat la baza comunicatului transmis de Partidul Conservator Turda, in data de 19.03.2015 fiind deja o certitudine alocarea sumei de 4,5 milioane lei.

Reusita vine in urma demersurilor incepute inca la inceputul anului 2013, cand am facut prima solicitare pentru alocarea sumei de 4 milioane lei pe bugetul anului 2014, pe baza memoriului stabilit de conducerea Spitalului Municipal Turda, alocarea fiind programata pentru sfarsitul trimestrului 2, respectiv luna iunie a anului 2014.

In aceasta perioada, Ministrul Sanatatii de la acea vreme, d-nul Eugen Nicolaescu, s-a retras din functia detinuta, conducerea ministerului fiind preluata de actualul ministru,  d-nul Nicolae Banicioiu cu care am avut in continuare intalniri repetate in care i-am prezentat situatia dificila in care se afla unitatea spitaliceasca si i-am reamintit de angajamentul ministerului fata de spitalul turdean privind alocarea financiara de la finalul trimestrului 2 al anului 2014.

La sfarsitul lunii iunie m-am reintalnit cu d-nul ministru care mi-a explicat ca in trimestrul 2 nu mai sunt bani iar alocarea  pentru Turda va avea loc la inceputul noii sesiuni parlamentare respectiv in luna septembrie.

In luna septembrie am facut un nou demers catre Ministerul Sanatatii si am depus un memoriu actualizat privind lucrarile urgente care trebuiau facute in suma de 4 milioane lei precizand faptul ca si Primaria Turda va sustine financiar o parte din investitii. Acest memoriu l-am depus la Ministerul Sanatatii in data de 18.09.2014 cu nr. 7633.

La urmatoarea intalnire, d-nul ministru Nicolae Banicioiu mi-a explicat ca nu poate aloca decat suma de 2 milioane lei in loc 4 milioane lei, urmand ca Spitalul Municipal Turda sa-si prioritizeze interventiile in functie de aceasta suma. Am comunicat conducerii spitalului situatia, considerand ca si acesti bani sunt utili avand in vedere multiplele nevoi urgente ale spitalului.

Din pacate nici aceasta suma redusa nu a fost alocata in anul 2014 insa la urmatoarea vizita, am obtinut o noua promisiune  a d-lui ministru de a aloca spitalului turdean suma de 4 milioane lei in primul trimestru al anului 2015.

Abordandu-l pe d-nul Darius Valcov, la acel moment Ministrul Finantelor, acesta mi-a confirmat faptul ca Turda a fost bugetata pe anul 2015 cu suma de 4 milioane lei.

La inceputul lunii februarie 2015, in cadrul unei noi  discutii cu d-nul Banicioiu, acesta mi-a reafirmat faptul ca spitalul din Turda va fi bugetat pana la sfarsitul lunii martie cu o suma mai mare decat cea promisa initial 4,5 sau chiar 5 milioane lei.

Astfel, conform comunicatului pe care l-am prezentat in baza documentelor, Spitalul Municipal Turda a fost bugetat cu 4,5 milioane lei pentru reparatii capitale ale pavilionului central.

Incepand cu sfarsitul anului 2013 si pana in luna martie 2015, am facut nenumarate  demersuri si am avut intalniri repetate pe tema finantarii spitalului, cu fostul Ministru al Sanatatii d-nul Eugen Nicolaescu, cu actualul ministru d-nul  Nicolae Baniciou cu care am avut intalniri la Ministerul Sanatatii la dansul in birou, in Parlamentul Romaniei dar si in biroul Presedintelui Camerei Deputatilor, d-nul Valeriu Zgonea.

De asemenea, am avut intalniri pe aceeasi tema si cu Secretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, d-nul Razvan Vulcanescu, cu fostul presedinte al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, d-na Rodica Nassar si cu d-nul Vasile Cepoi, Presedintele Autoritatii Nationale de Management Sanitar.

Toate aceste demersuri si faptul ca Turda va fi bugetata pana la sfarsitul lunii martie, le-am prezentat intr-o conferinta de presa care a avut loc la sediul Partidului Conservator Turda in luna februarie si la care au participat reprezentanti ai mass-mediei locale.

Faptul ca, colegul meu, d-nul senator Alexandru Cordos a adresat o intrebare directa Ministrului Sanatatii si a prezentat public raspunsul domniei sale, nu face altceva decat sa ateste inca o data, daca mai era cazul, ca Spitalului Municipal Turda i-a fost alocata suma de 4,5 milioane lei si ii multumesc d-lui senator pentru acest demers.

Impreuna cu d-nul Alexandru Cordos am avut multe actiuni comune dovedind ca parlamentarii care reprezinta municipiul Turda pot lucra si colabora in folosul comunitatii pe care o reprezinta.

De asemenea ii multumesc public si d-lui ministru, Nicolae Banicioiu pentru intelegere, sustinere si pentru faptul ca s-a tinut  de cuvant.

In sustinerea celor prezentate in comunicat, am atasat copii de pe documentele mentionate.

Deputat PC de Turda,

Mircea Vicentiu Irimie

Citește și: Deputatul Mircea Irimie spune că aduce 4.000.000 de lei pentru Spitalul Turda! (VIDEO)

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate