fbpx

Scrie un comentariu

Una din priorităţile României este dezvoltarea infrastructurii rutiere. Guvernul a aprobat varianta finală a Master Planului General de Transport, iar negocierile cu Comisia Europenă pe această temă sunt stabilite pentru perioada 9-13 martie.

Varianta finală a Master Planului de Transport prevede construirea a 1.300 de kilometri de autostradă până în 2030, dublu faţă de nivelul stabilit în forma iniţială a proiectului. Pe lângă autostrăzi, se mai are în vedere construirea a peste 1.878 km de drumuri expres, 2.854 de drumuri trans regio, 293 km de drumuri euro trans şi 67 de variante de ocolire.

Planul cuprinde, pe lângă alte investiţii, demararea lucrărilor pentru autostrada Iasi - Targu Mures, centura Timişoarei, autostrada Sibiu-Piteşti şi autostrada Sebeş-Turda (denumită astfel Mureş - Arieş).

Finalizarea lucrărilor la autostrada Transilvania (Borș-Oradea-Zalău-Cluj-Tg. Mureș-Brașov) şi realizarea autostrăzii către Sebeş care va face joncțiunea cu Coridorul IV paneuropean (Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa) va transforma Turda într-un nod rutier important pe harta rețelei Trans-Europeane de Transport TEN-T.

Mai mult, Ministrul Transporturilor, domnul Ioan Rus, a precizat faptul că se vor demara lucrările şi pentru noul drum expres care va lega Turda de Dej. Acest drum va continua spre judeţele Maramureş şi Satu Mare, urmând să aibă două ieşiri la graniţa României, la Petea şi la Halmeu, având o lungime de 321 de km.

Pentru a-şi îndeplini rolul de nod rutier, municipiul Turda are nevoie şi de o şosea de centură care să scoată traficul greu din localitate şi să realizeze joncţiunea între cele două autostrăzi. Acest drum, care va măsura 5,5 kilometri, va lega centura ocolitoare Vâlcele-Apahida de Autostrada Transilvania, fără să mai fie nevoie de străbaterea orașelor Turda și Câmpia-Turzii.

De asemenea, consider necesară şi vitală implicarea autorităţilor locale în repararea tronsoanelor de drum şi a infrastructurii aferente care leagă municipiul de nodul rutier din apropierea localităţii.

Toate aceste proiecte de infrastructură rutieră sunt propuse pentru a fi demarate începând din 2015. Să nu uităm că, în viitor, dacă România va avea resurse financiare, drumurile expres vor putea fi lărgite şi transformate în autostrăzi.

Sumele necesare investiţiilor în infrastructură vor putea fi asigurate în următorii ani din finanţări europene, acciza la motorină, rovinietă, concesiuni şi parteneriate public-private, credite de la Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.În baza master planului vor fi accesate fonduri structurale de transport de peste 6 miliarde de euro, pentru perioada 2014-2020.

În încheiere îmi exprim convingerea că toate forţele politice vor susţine implementarea Master Planului de Transport al României.

Alexandru CORDOŞ

Senator Colegiul 4, Cluj

 

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate