fbpx

Scrie un comentariu

În momentul de faţă, alianţa de guvernare este deschisă dialogului cu opoziţia pe teme precum revizuirea Constituţiei, reforma sistemului electoral, dar şi reforma administrativ-teritorială. Românii vor politicieni care să colaboreze pentru binele naţional, nu politruci care nu ştiu să facă altceva decât scandal. 

În acest sens, PNL ar trebui să renunţe la atitudinea conflictuală şi refractară. Doar prin colaborarea întregii clase politice, România poate avea un viitor sigur şi predictibil. Sunt de părere că a venit timpul ca şi cei din opoziţie să dea dovadă de maturitate politică, să lase jocurile meschine deoparte şi să se alăture dialogului deschis, pe care vrem să-l avem.

Vrem reforma Constituţiei, vrem reforma Codului electoral, vrem o reformă durabilă care să se bazeze pe dialog, vrem noi politici de creştere economică şi crearea de noi locuri de muncă pentru cetăţenii acestei ţări.

Domnilor colegi din opoziţie, pentru a realiza aceste lucruri importante trebuie încetat războiul politic. Înţelegem că cei din PDL s-au hrănit din conflict, dar speranţa noastră este ca acest tip de gândire păguboasă să nu îi subjuge şi pe cei din vechiul PNL. Nu cu mult timp în urmă Comisia pentru Cod electoral s-a întrunit şi a stabilit un calendar de lucru, existând deja câteva puncte de convergenţă între PSD şi PNL: reducerea numărului de parlamentari şi schimbarea actualului sistem electoral. De asemenea, un lucru important de ştiut este acela că lucrările Comisiei pentru Cod electoral nu sunt secrete, ele se desfăşoară conform uzanţelor şi prevederilor regulamentului. Aşadar, presa va fi informată după fiecare şedinţă a Comisiei. În ceea ce priveşte Comisia de revizuire a Constituţiei, PC, ca şi PSD şi UNPR, PLR, sunt pregătite să participe la lucrări, dar este esenţial ca liberalii să dea un semnal concret, deoarece deţin, prin Crin Antonescu, preşedinţia acestei Comisii.

Deputat de Câmpia Turzii, în Parlamentul României

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate