fbpx

Scrie un comentariu

Poate părea paradoxal, dar o problemă extrem de importantă, în caz de ninsoare, o reprezintă... comunicarea. Lipsa comunicării duce la tot felul de probleme și de reacții în necunoștință de cauză. O comunicare eficientă, poate rezolva o parte din aceste probleme.

Pentru că, trebuie să recunoaștem, trăim într-o eră în care informația circulă mult mai repede decât ne putem imagina, iar accesul la această informație este extrem de facil, cu ajutorul internetului, în general, respectiv al site-urilor de știri online și al rețelelor de socializare, în mod particular. Vrem - nu vrem, cred că adaptarea este extrem de necesară. Mai ales din partea unor instituții puse în slujba cetățeanului.

Din punctul meu de vedere, o comunicare eficientă poate duce la rezolvarea unei părți consistente din problemă. Pentru că, de regulă, omare parte a problemei este reprezentată, în cele mai multe cazuri, de o lipsă de comunicare eficientă. Dacă unii au gândit ”celule de comunicare pe timp de criză” sau sisteme bine puse la punct prin care informația poate conduce la stăpânirea unei situații care crează o anumită agitație în rândul maselor, de ce nu ar gândi și o administrație locală, de exemplu, un sistem de comunicare eficient pe timp de... ninsoare?!

Care sunt problemele identificate, în caz de ninsoare:

- populația nu cunoaște cu exactitate ce trebuie să se întâmple

- populația nu cunoaște numărul de utilaje care intervin, simultan (sau ce ar însemna sporirea numărului acestor utilaje, din punct de vedere al costurilor, de exermplu)

- populația nu știe că intervenția nu este simultană, în toate zonele unei localități, ci se desfășoară conform unor priorități dinainte stabilite

- populația nu cunoaște care sunt prioritățile (e drept, mulți au partea lor de vină că nu se informează sau nu sunt receptivi la informațiile transmise, la un moment dat, însă asta nu trebuie să excludă intenția unei eficientizări a comunicării)

- în lipsa unor informații oficiale, coordonate eficient, apar dezinformările (cu rea sau fără rea intenție), nemulțumirile populației (la modul general, iar de multe ori tocmai din necunoaștere)

Un mod de acțiune într-un asemenea caz, ar include următoarele (nu pretind că e soluția ideală, ce poate fi aplicată în fiecare caz în parte, însă cred că e o variantă pe baza căreia se poate creiona strategii locale, adaptate concretului cotidian):

- acces ușor și public la informația privind modul de acțiune în caz de ninsoare (pe site-ul propriu al instituției, comunicare pe FB, comunicare prin mass media etc), respectiv prioritățile stabilite la o intervenție de deszăpezire

- transmiterea informațiilor privind modul de intervenție realizat pentru fiecare zonă (există opinia generală că ”deszăpezire” înseamnă ”ridicarea zăpezii”, ori din câte am înțeles, această acțiune nu e prevăzută în oricare dintre zonele unei localități, ci doar pe străzile importante, în timp ce pe celelalte intervenția se face doar prin aruncarea unui material antiderapant, după o prealabilă intervenție cu lama, dacă e cazul), respectiv procedurile care trebuie urmate în funcție de zonă

- raportarea unor etape de intervenție, în funcție de utilajele disponibile (de exemplu: de la momentul 0 al intervenției, în 90 de minute utilajele ar ajunge cu intervenția în cutare zonă sau pe cutare străzi) sau de intensitatea ninsorii

- comunicarea continuă cu echipele de intervenție și societatea care le deține, pentru a se putea transmite informații în timp real despre ceea ce s-a executat, ceea ce se execută și ce urmează, putându-se raporta locația exactă a utilajelor (nu vreau să fiu caracterizat drept un utopic, dar la sistemul actual de informatizare, cred că nu ar fi o problemă prea mare o situație de acest gen, în practică

- transmiterea informațiilor spre populație (call center, FB, mass media, SMS, pagina proprie de internet etc)

Din punctul meu de vedere, acestea ar fi elementele unei bune comunicări. Evident, modelul poate fi dezbătut, aprofundat, analizat, modificat... Însă, dincolo de toate, cred că trebuie să existe o adaptare a instituțiilor la nevoia de comunicare și de informare a oamenilor. Cred că aici e marea bătălie!

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate