fbpx

Scrie un comentariu

Actualul Guvern continuă să găsească soluţii pentru combaterea evaziunii fiscale. Se iau noi măsuri împotriva acestui fenomen, măsuri cu rezultate dovedite.

Partidul Conservator sprijină Guvernul Ponta, în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale. Astfel, se iau noi măsuri precum loterie fiscală online, case de marcat cu jurnal electronic, schimb automat de informaţii între ANAF şi bănci.

Totodată, plătitorii de taxe şi impozite vor fi premiaţi lunar în urma unei loterii fiscale online.

Aşadar, oamenii se vor putea înscrie online şi vor putea pune detalii de pe codul fiscal, iar în fiecare lună va exista o tragere la sorţi cu premii.

La extragerile lunare organizate de Loteria română, vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală ANAF, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1200 de lei.

De asemenea, casele de marcat nu vor mai fi dotate cu role de hârtie, ci cu un jurnal electronic conectat la un server central al autorităţii fiscale. Acest lucru va combate în primul rând evaziunea la TVA.

O a treia măsură avută în vedere de Guvern - şi bineînţeles sprijinită şi de Partidul Conservator - o reprezintă asigurarea unui schimb automat de informaţii între ANAF şi bănci. În acest sens, putem spune că este o măsură foarte bună pentru a reduce evaziunea fiscală mare.

Ideile anunţate de ministrul finanţelor sunt fundamentate pe un studiu realizat de Prince Town Coopers, în care este apreciat că implementarea graduală pe o perioadă de cinci ani a unor măsuri de acest gen ar putea conduce la o reducere a economiei gri cu aproape 10% în următorii şapte ani, echivalând cu o combatere a evaziunii în sumă totală de aproximativ 14 miliarde de euro.

Măsurile vor fi aplicate în timp, ajungând la un interval de până la un an şi jumătate în cazul caselor de marcat.

Perioada de tranzacţie va fi mai mare pentru firmele mici şi IMM-uri şi mult mai scurtă pentru marile companii.

România nu este prima ţară care vine cu ideea organizării unei loterii fiscale pentru combaterea evaziunii. Tehnica funcţionează cu succes şi în alte state. Astfel, Guvernul portughez a început din luna aprilie să ofere 60 de automobile de lux pe an într-o loterie pentru cetăţenii corecţi, transformând bonurile fiscale în bilete de concurs.

În Slovacia, unde funcţionează o măsură similară, autorităţile au arătat că loteria taxelor este un succes real şi a contribuit deja la creşterea colectării TVA şi a numărului plângerilor privind neemiterea bonurilor fiscale. Până în aprilie, circa 450 de mii de slovaci au jucat la loteria fiscului şi au înregistrat aproximativ 60 de milioane de bonuri fiscale.

Deputat Ioan Moldovan, Colegiul nr.7,Câmpia Turzii

 

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate