fbpx

Scrie un comentariu

Astăzi, 3 decembrie, în întreaga lume este celebrată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Consider că este un bun prilej şi mai ales o oportunitate pentru a fi solidari cu cei vulnerabili, pentru a încerca să îi înţelegem, să ne asumăm efortul de a îi sprijini să îşi construiască o viaţă fără bariere. Principalul obiectiv al acestei zile este promovarea înţelegerii dizabilităţii şi mobilizarea tuturor pentru asigurarea unei vieţi demne, egale din punct de vedere al drepturilor şi a bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.
Chiar dacă sunt diferiţi, ei nu au nevoie de mila semenilor, au nevoie de recunoaşterea lor ca membri cu drepturi depline în viaţa social-economică. Pentru aceasta este absolut necesară implicarea societăţii civile în întreaga activitate desfăşurată de specialişti, prin asumarea unui rol activ în împiedecarea discriminării pe criterii de dizabilitate. 
Din păcate, copiii sunt cel mai grav afectaţi de această discriminare. Ei nu ȋnţeleg faptul că sunt diferiţi de marea majoritate a populaţiei. Nu pot să ţină pasul cu cei de vȃrsta lor, ȋnţeleg mai greu şi se exprimă mai greu. Pentru a-i ajuta pe aceşti copii, dar şi pe adulţii cu probleme, e nevoie de un efort comun, de o strategie de sensibilizare cu privire la vulnerabilităţile acestor micuţi. 
Să facem în aşa fel încât să le facilităm integrarea ȋn societate. De aceea, aşa cum am spus şi cu alte ocazii, nu sunteţi singuri. Uşa primarului este întotdeauna deschisă pentru voi!

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate